skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

USA-ambassaden åpnet igjen

Norges ambassade i Washington åpnet i morges, og den ansatte som ble testet for miltbrann følte seg mye bedre.

Publisert 30.10.2001 17:12. Oppdatert 30.10.2001 17:15.
-Den kvinnelige ansatte ved ambassaden følte seg mye bedre, og var ivrig etter å komme tilbake på jobb, forteller pressetalsmann ved ambassaden, Jon-Åge Øyslebø. Kvinnen ble testet for miltbrann etter at hun i slutten av forrige uke hadde influensalignende symptomer, lik dem man får i de tidlige stadiene av miltbrann.

Resultatet av testen var imidlertid så usikkert at hun ble innkalt til ny test. Resultatet av denne testen hadde hun i formiddag ennå ikke fått. 10 ansatte som jobber direkte med posten ved ambassaden, ble testet i helga, og ble anbefalt å ta antibiotika som et forebyggende tiltak. Testingen av resten av ambassadens 44 ansatte, ble stanset etter råd fra lege. Ingen flere tar medisin.

Stengt

Ambassaden var stengt mandag, mens postrommene ble undersøkt for mulige miltbrannsporer. Testen ble fullført i går kveld, men resultatet ville tidligst foreligge i kveld. Ambassaden ble likevel åpnet allerede i dag, fordi medisinsk ekspertise ambassadeledelsen har vært i kontakt med, mente det var minimal risiko, forteller Øyslebø.

Postrommene er fortsatt stengt, og det samme er den ansattes kontor. -Vi har ingen grunn til å tro at det er miltbrann i bygningen, så alt dette gjøres for sikkerhets skyld, sier Øyslebø.

Ikke post

- Kvinnen som fikk influensasymptomene, jobber ikke med posten. Det beroliger oss, og gjør det enda mer sannsynlig at det ikke er miltbrann hun har fått, sier Øyslebø, som er opptatt av å understreke at det ikke er noen grunn til å overdramatisere situasjonen ved ambassaden.

Ambassaden har i et par uker visst at de mottar post fra postsorteringsanlegget Brentwood i Washington, der to postansatte er døde av miltbrann. All post er derfor blitt åpnet på ett sted, og med gummihansker og masker. Det er oppdaget miltbrannsporer i postrommene til flere andre offentlige bygninger i hovedstaden de siste dagene. Alle har fått posten sin fra Brentwood.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no