skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

USA navngir versting-land

USA rettet mandag pekefingeren mot fem land som anklages for å produsere eller kan være i stand til å produsere bakteriologiske våpen i strid med den biologiske våpenkonvensjonen fra 1972.

Publisert 19.11.2001 09:05. Oppdatert 19.11.2001 14:08.
USA og John Bolton rettet mandag pekefinkeren mot fem land... (Foto: AP)
Statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet, John Bolton, sa i en tale i Geneve i dag at Irak og Nord-Korea produserer og lagrer biologiske krigsmaterialer og våpen.

- Vi er også svært betenkt over Iran, som USA antar har produsert biologiske materialer og biologiske våpen i strid med konvensjonen, sa Bolton i talen på første dag av gjennomgåelsen av konvensjonen om biologiske våpen i Geneve.

USA tror også Syria kan være i stand til å framstille små mengder, mens Sudan har vist interesse for å kunne gjøre det samme.

Verken Syria eller Sudan har undertegnet konvensjonen fra 1972. USA ønsker strengere kontroll med at konvensjonen overholdes.

Ved å navngi traktatbryterne håper USAs å presse landene til å stanse sine bakteriologiske våpenprogrammer. Men USA avviste tidligere i år en tilleggsprotokoll til avtalen som skulle gjøre det lettere å kontrollere om medlemslandene fulgte den opp i praksis.

USAs argument var at protokollen var ugjennomførbar.

(NTB-AFP-Reuters)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM MILTBRANN

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no