skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Domkirken strengt bevoktet

Minnehøytideligheten i Oslo domkirke på ettårsdagen for terrorangrepene mot USA 11. september i fjor, var strengt bevoktet. Ingen slapp inn uten først å ha gjennomgått nøye sikkerhetskontroll.

Publisert 11.09.2002 15:06.
Domkirken i ettermiddag (Foto: NRK)
Ved inngangene til kirken måtte alle besøkende passere omfattende kontroller fra politiets side. Ingen veske fikk passere usett.

De fremste benkeradene var fylt av representanter for ambulansetjeneste, brann- og redningsvesen, politi og kabinpersonale. Blant annet var kronprinsesse Mette-Marits bror Espen Høiby, som er flykaptein i SAS, til stede under minnemarkeringen i domkirken.

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) holdt en tale hvor hun poengterte fellesskapet etter 11. september i fjor.

– Verdenssamfunnet har stått samlet og vist handlekraft. Regjering og Storting har vært enige om hvordan vi best skal yte hjelp og støtte, sa forsvarsministeren.

Også biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, understreket at åpenhet er vesentlig.

– Vi må gjenvinne tryggheten i det åpne og frie samfunn. Å gjøre rett, uten å skape ny urett, det er et moralsk imperativ, sa Stålsett.

Den amerikanske ambassadøren til Norge, John Doyle Ong, påtroppende leder for Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg og hans kone Ingrid Schulerud var blant de inviterte gjestene.

Til tross for at mange celebre gjester var til stede, var kirken med sine 800 sitteplasser bare halvfull. Minnemarkeringen var åpen for alle, men det var bare noen få som ikke var invitert spesielt som hadde funnet veien til kirken.

Siste saker:

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no