skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Fangemishandling kan ha vært krigsforbrytelse

De tre britene som sier de er blitt mishandlet og ydmyket på den amerikanske Guantanamo-basen, kan ha blitt utsatt for krigsforbrytelser, mener Røde Kors.

Publisert 05.08.2004 07:56.
De tre fangenes historier ble fortalt i den britiske avisen
The Guardian i går.

- Noen av de tilfellene av mishandling fangene sier at de har vært utsatt for, vil helt klart kunne karakteriseres som umenneskelig behandling, sier Florian Westphal, som er talsmann for Den internasjonale Røde Kors-komiteen i Genève i Sveits.

Genevekonvensjonen

- Umenneskelig behandling er et alvorlig brudd på Genevekonvensjonen og ofte også beskrevet som krigsforbrytelser, sier han til The Guardian.

Det britiske partiet Liberaldemokratenes nestleder Menzies Campbell ber det britiske utenriksdepartementet om å etterforske hva britiske tjenestemenn så eller ble fortalt da de besøkte Guantanamo-basen.

Afghanistan

De tre britene Rhuhel Ahmed, Asif Iqbal og Shafiq Rasul ble tatt til fange i Afghanistan i november 2001, og deretter ført til Guantanamo-basen.

De fortalte i The Guardian i går at de gjentatte ganger ble slått, at de på den amerikanske militærbasen ble holdt lenket i smertefulle stillinger mens de ble avhørt, og at de ble nektet søvn.

Også en organisasjon som arbeider for å støtte torturofre mener påstandene, om de skulle vise seg å være sanne, tyder på systematisk mishandling på grensen til tortur.

(NRK-NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AFGHANISTAN

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no