skilleResultaterskille_slutt
Ski-VM 3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Ski-VM 2003 Sist oppdatert 11:50
 
 
NRK Sport
Tlf: 23 04 95 05
Faks: 23 04 74 50
nettsport@nrk.no
Adr: NRK Sport, FF13, 0340 Oslo

Sportsredaktør:
Øyvind Lund
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Sport:
sporten@nrk.no
 

VM gav mersmak

Kristin Størmer Steira var den eneste norske jenta som kom i mål 30 kilometeren i VM, men hun var slettes ikke skuffet over at det bare ble en 26.plass.

Publisert 28.02.2003 13:16. Oppdatert 28.02.2003 13:43.
SE OGSÅ:
ALT OM:
For NRK.no i Val di Fiemme: Svein Strømnes

Etter at både Hilde Gjermundshaug Pedersen og Jannike Østbye ikke kom til mål, var det framtidshåpet Kristin Størmer Steira som vi måtte sette vår lit til. Hun startet veldig forsiktig og var faktisk ikke utslitt da hun kom til mål.

Kristin Størmer Steira var like blid (Foto: Svein Strømnes/NRK.no)
- Jeg hadde litt respekt for distansen og startet nok litt for rolig, jeg hadde faktisk en del krefter igjen da jeg kom i mål, sa Størmer Steira til NRK.no etter løpet. Men hun ville ikke spekulere om hvor mye høyere hun hadde kommet på resultatlisten hun hadde kommet hvis hun hadde gått for fullt.

- Jeg kunne nok kommet høyere opp, men jeg kunne også ha sprukket på det litt spesielle føret, sa en blid Størmer Steira.

Hun blir sett på som et av de største framtidshåpene i norsk langrenn, men hun vil ikke spå når hun skal stå på toppen av seierspallen i et VM.

- Det gav virkelig mersmak å gå i VM, men jeg tar ett år av gangen, sa Størmer Steira videre.

Tre ganger brudd

Jannike Østbye (Foto: Svein Strømnes/NRK.no)
Størmer Steira kom til mål med en brukket stav etter at en konkurrent hadde tråkket på den rett før oppløpet, men langt verre gikk det med Jannike Østbye og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Østbye brøt etter bare halvgått løp, mens Hilde GP klarte å gå tre ganger rundt den 7,5 kilometer lange løypa. Jannike slet med et vondt knee, mens Hilde fikk hold.

- Kneet som jeg opererte korsbåndet på i ifjor har vært litt vondt den siste uka, men jeg ville prøve meg ettersom jeg ikke tok opp plassen til noen andre, sa Jannike til NRK.no etter at hun hadde brutt. Hun har ikke brutt noe løp på flere år, men i dag følte hun at det ikke var det ikke noen annen utvei.

- Jeg kan gå langt bare på trass, men når kneet slo seg vrangt, hadde jeg ikke noe annet å gjøre enn å bryte, sa Jannike videre.

Drakk for mye

Hilde Gjermundshaug Pedersen har levert et flott VM, men synes det var litt bittert å avslutte mesterskapet på denne måten.

Hilde Gjermundshaug Pedersen (Foto: Svein Strømnes/NRK.no)
- Jeg drakk litt for mye underveis og fikk hold på den tredje runden og klarte ikke å gi noe mer. Jeg har hatt et veldig bra VM, defor er det synd at jeg ikke klarte å fullføre bedre, sa en skuffet Hilde GP.

Hun la imidlertid til at det er flere renn igjen av sesongen og håper at hun kan gjøre godt ifra seg i disse.

Siste saker:

 
10 SISTE SPORT
 
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no