Pizza er godt, enkelt og greit. I tillegg kan du lage din egen vri, ingen pizza er lik. Her er en ostepizza til lune rødvinskvelder.
Pizzadeig. Bruk den deigen du er vant til, eller prøv denne:
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lunket vann rørt i med 25 gr gjær
1 1/2 ts salt
1-2 ss olivenolje
Fyll:
1 Snøfrisk naturell
2 fedd hvitløk (eller fler hvis du er veldig glad i hvitløk)
2 løk
4-5 tomater
200 gram Jarlsberg
200 gram Norvegia
Bland sammen ingrediensene til deigen. Mens deigen hever presses hvitløk i snøfrisken. Bland godt. Hakk løk og skjær tomat i skiver.
Kjevle ut deigen når den er ferdig hevet, og smør på snøfriskblandingen.
Legg på løk i et jevnt lag, strø over revet Norvegiaost. Legg på tomatskiver og strø til slutt revet Jarlsberg over det hele. Stekes midt i ovnen på 225 grader.
Tips!
Dersom pizzaen skal serveres til gutter, anbefales det å ha i litt oppskjært skinke i tillegg. Noen syns ikke det blir skikkelig pizza uten kjøtt. Dem om det...
Innsendt av Lill G. Jensen, Oslo