|
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:
|
|
| |
Pizza med blåskimmelostKombiner med spekeskinke og parmesan og du får en ekspanderende smaksopplevelse mellom det salte og søte. Publisert 25.11.2002 10:05. (1-2 pers.)
Deig 15 g gjær
5 dl mel
2 ts salt
vann
I kjøkkenmaskin til en passe fast pizzadeig. Settes til heving. Etter 1
times heving, kjevles den ut. Deigen skal være tynn!
Fyll
2 myke pærer, uten skrell og i tynne skriver
et stykke blåskimmelost, feks Roquefort eller Norzola
spekeskinke i strimler
2-3 dadler
3 ss rødvin
parmesanost i tynne flak
olivenolje
havsalt
Dadlene skjæres i små biter og legges i rødvin. Dette bør gjøres aller først, slik at de får trukket til seg væsken. Pærene legges på først, deretter spekeskinke og blåskimmelost i biter. Hvor mye avhenger av hvor høyt du elsker blåskimmelsost! Strø dadelbitene over. Sprinkle over litt olje og havsalt rett før den skal i ovnen. Max ovnstemperatur, da blir skorpen sprø og fint. Det tar ikke mange minuttene før den er ferdig. Strø over flakene med parmesan når den er ute av ovnen.
Innsendt av
Ingrid Nielsen
Siste saker:
|
|
NYHETSBREV
|
|
LYD OG VIDEO
Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
|
|
|