skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Kylling-karri-suppe i wok

- Jeg har laget den en del ganger og ble opprinnelig innspirert av både Barmen og Floyd, når de laget mat fra Asia. Det sier Morten Jespersen, som har sendt oss sin egen oppskrift på suppe i wok!

Publisert 03.02.2003 09:18.
Fiks ferdig velsmakende suppe på under 15 minutter (like lang tid som en posesuppe)!

Ingrediensene kan gjerne varieres litt etter egen smak:

Til fire porsjoner

2 Kyllingfileter
1 gulrot
1 middels stor løk
4-5 ferske sopp
1/2 boks bambusskudd
3 spiseskjeer mais på boks
1/2 rød paprika
6 cm squash
3 store blader kinakål
Broccoli (nok til 5 - 6 små bukketter)
Broccolistilk
1 liter hønsebuljong

Krydder

2 små sterke chilli hvis ønskelig
3 teskjeer sterk karri
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer soyasaus
3 spiseskjeer olje

Slik gjør du det

Del kyllingfiletene i terninger. Stek dem i wok på sterkeste varme i to spiseskjeer olje. Ta på rikelig med karri og soyasausen og stek i tre til fire minutter (til bitene har antydning til farge). Ta ut det stekte kjøttet og oljen i pannen og legg det til side.

Samtidig med at kjøttet steker: Kok opp en liter hønsebuljong (terninger i vann) med rikelig karri og to knuste og oppskjærte hvitløksfedd. Tilsett chilli hvis ønskelig. Den deles ikke opp, men snittes på langs og legges hel opp i kjelen. Frøene fjernes ikke. Kok opp og la småkoke til den skal helles i wokgryten (chilli
tas ut av kjelen når den skal helles over i wok).

Snitt alle grønnsakene i tynne skiver og små terninger. Også
brokkolistilken. Skrelles som gulrot og snittes i tynne skiver. Brokkolihodet deles i fem-seks små buketter. Stekes på sterk varme med en spiseskje olje og litt karri hvis
ønskelig. Kinakålen legges i til slutt. Når grønnsakene begynner å "svette", slå over kokende buljong med krydderblandingen (ca. etter tre-fire minutter).

La koke i ytterligere 3 minutter. Ta wok med grønnsaker og buljong tilside, tilsett kyllingbitene, rør forsiktig rundt. Legg i tallerken straks og pynt med purreløk i
ringer.

Grønnsakene "knaser" og er ikke gjennomkokt. Jeg synes de blir mer friske av at de blir stekt først og ikke kokt noe særlig. Mye vitaminer.

Innsendt av Morten Jespersen.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no