- Jeg har laget den en del ganger og ble opprinnelig innspirert av både Barmen og Floyd, når de laget mat fra Asia. Det sier Morten Jespersen, som har sendt oss sin egen oppskrift på suppe i wok!
Fiks ferdig velsmakende suppe på under 15 minutter (like lang tid som en posesuppe)!
Ingrediensene kan gjerne varieres litt etter egen smak:
Til fire porsjoner
2 Kyllingfileter
1 gulrot
1 middels stor løk
4-5 ferske sopp
1/2 boks bambusskudd
3 spiseskjeer mais på boks
1/2 rød paprika
6 cm squash
3 store blader kinakål
Broccoli (nok til 5 - 6 små bukketter)
Broccolistilk
1 liter hønsebuljong
Krydder
2 små sterke chilli hvis ønskelig
3 teskjeer sterk karri
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer soyasaus
3 spiseskjeer olje
Slik gjør du det
Del kyllingfiletene i terninger. Stek dem i wok på sterkeste varme i to spiseskjeer olje. Ta på rikelig med karri og soyasausen og stek i tre til fire minutter (til bitene har antydning til farge). Ta ut det stekte kjøttet og oljen i pannen og legg det til side.
Samtidig med at kjøttet steker: Kok opp en liter hønsebuljong (terninger i vann) med rikelig karri og to knuste og oppskjærte hvitløksfedd. Tilsett chilli hvis ønskelig. Den deles ikke opp, men snittes på langs og legges hel opp i kjelen. Frøene fjernes ikke. Kok opp og la småkoke til den skal helles i wokgryten (chilli
tas ut av kjelen når den skal helles over i wok).
Snitt alle grønnsakene i tynne skiver og små terninger. Også
brokkolistilken. Skrelles som gulrot og snittes i tynne skiver. Brokkolihodet deles i fem-seks små buketter. Stekes på sterk varme med en spiseskje olje og litt karri hvis
ønskelig. Kinakålen legges i til slutt. Når grønnsakene begynner å "svette", slå over kokende buljong med krydderblandingen (ca. etter tre-fire minutter).
La koke i ytterligere 3 minutter. Ta wok med grønnsaker og buljong tilside, tilsett kyllingbitene, rør forsiktig rundt. Legg i tallerken straks og pynt med purreløk i
ringer.
Grønnsakene "knaser" og er ikke gjennomkokt. Jeg synes de blir mer friske av at de blir stekt først og ikke kokt noe særlig. Mye vitaminer.
Innsendt av Morten Jespersen.