Det er den tiden på året da boller med krem er en selvfølge. Lise Finckenhagen gir deg seks fastelavns-forslag.
Sosekjøtt eller kjøtt i mørke er en kraftig og smakfull gryterett som passer perfekt til søndagsmiddagen. Oksekjøttet småkoker lenge i sin egen kraft og danner en deilig saus som i denne oppskriften er smaksatt med vin og godt krydder. Tradisjonsmat på sitt beste!
Sommerlig dessert-kake med rabarbra og jordbær, en perfekt blanding av sødme og syrlighet. Det blir ekstra godt med litt knas på toppen.
Himmelsk godt til fest! Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Topp med krem og bær så er suksessen sikret.
Dersom du foretrekker en kjøttfri burger, prøv denne som er laget av kikerter. Piff opp med rødbete-tzatziki, syltet rødløk og gode sauser.
Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Dette er en litt rar kombo, men den smaker helt fantastisk. Skiver av kalv toppet med en røre som er en blanding av tunfisk og majones.
En enkel blomkålsalat med granateplekjerner og ristede mandler som fin kontrast.