P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Pensjonister med meninger

Kulturreperatørene Bjørn Toft og Lasse Skjoldal fra Haugesund synes P1-regjeringa er en god ide. Hvis en av dem blir valgt fra Rogaland skal de i alle fall klare å skape debatt.

Publisert 27.04.2005 13:33.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Siri Bjelland Berven

Lasse Skjoldal og Bjørn Toft er to pensjonister som ikke har fritidsproblemer. I dag har de vært kulturreperatører. Et minnesmerke langs veien til Tittelsnes fra 1864 trengte oppussing. P1-regjeringa skal se hundre år fremover, men de to mener det også er viktig å ta vare på det vi har fra før.

- Hvis ikke foreldre og besteforeldregenerasjonen blir tatt på alvor så har vi lite å tilføre de som kommer etter. Vi har ikke vært flinke i dette landet til å ta vare på de eldre, sier Lasse Skjoldal.

- Jeg er veldig opphengt i tradisjoner i ordets videste forstand. Hvis en ikke har tradisjoner med som ballast i livet går det skikkelig galt. En må se bakover for å se fremover. Men vi skal ikke gro fast i noe gammelt og rosemalt. Vi må gå videre, men hele tiden skal vi bygge videre på det som har vært, sier Bjørn Toft.

Skape debatt

Både Skjoldal og Toft har meninger om mangt. De er inne på pyramidespill og skattepolitikk, EU-medlemskap blir de ikke enige om. De synes P1-regjeringa er en god idé.

- Får du de rette menneskene fra de nitten fylkene og de setter ting på plass så må politikerne høre på dem, sier Bjørn Toft.

- Vi hadde i alle fall spissformulert en del ting og jammen skulle vi vært med å skape debatt. Det skulle vi i alle fall klart, sier Lasse Skjoldal.


Bakgrunn: Fem kandidater fra Rogaland (27.04.2005)
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no