P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Anne Raaum Christensen

Anne Raaum Christensen, foto: Wenche Lamo Hadland
Anne Raaum Christensen, foto: Wenche Lamo Hadland

Publisert 26.05.2005 13:34. Oppdatert 27.05.2005 13:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Harald Dale og Wenche Lamo Hadland

*Navn: Anne Raaum Christensen
*Alder: 18 år
*Sivil status: Har kjæreste
*Stilling. Elev, snart student

*Fritidsinteresser:
Bruker mesteparten av tida på kjæresten min, familien og vennner. Leser bøker og ikke minst aviser og liker godt å gå på kino.

*Mest stolt over i eget liv: At jeg har klart å kapre drømmegutten, at jeg har et godt forhold til familien min og at jeg er klar til bruke skolegangen til å lære mer.

*Mest bekymret for Norge i framtida: At Norge skal bli et land der nasjonalisme og egensinteresser skal bli det viktigste slik at en mister evnen til internasjonal solidaritet.

*Favorittbok: "En bønn for Owen Meany" av John Irwing. Jeg bruker også mye tid på mange aviser hver eneste dag.

*Gjør meg mest glad: Når jeg tilbringer tid med kjæresten min, når lillebroren min gjør framskritt og når jeg når et mål jeg har satt meg i skole eller andre sammenhenger.

*Provoserer meg mest: Når vi i verdens rikeste land ikke har rom for alle typer mennesker, da provoserer det meg. Det provserer meg også når det ikke blir respektert at folk er annerledes.

*Det viktigste i min tro: At alle mennesker er like mye verdt.

*Nordmenns tre beste sider: Dugnadsånd, at likhetstanken står sterkt og at vi har respekt for demokratiet.

*Norges tre største fordeler: Vi har et godt velferdssystem, vi har rike narturressurser og vi står på realtivt god fot med de fleste nasjonene i verden.

*Tre kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk i tida framover: Soldiaritet, toleranse oo en bærekraftig utvikling.

*Hva kjennetegner Norge om 100 år: At vi forhåpentligvis er en nasjon som har tatt miljøproblemene på alvor, som har plass til de som er annerledes, som bygger på et demokrati der så mange som mulig deltar og som står sentralt i utviklings- og fredarbeid ute i verden.

*Forbilde: Det må bli mamma! Og alle positive personer som lar seg engsjere.

Toleranse og internasjonal solidaritet

Anne Raaum Christensen har bodd mange steder, både øst i Finnmark og nå de siste åtte årene i Eigersund. Hun er russ av året og liker seg på skolen. Akkurat nå er det viktigste for henne å ta en god eksamen.

Noe av det som opptar Anne er internasjonal solidaritet og toleranse. Utvikling og fredsarbeid står sterkt. De siste to årene har hun vært leder for en elevstyrt innsamlingsaksjon til Liberia. 700 000 kroner har hun og medelevene hennes samlet inn til skolemateriell for elever i Liberia. - Vi er ikke bare borgere i Norge, men borgere av verden, sier hun. Toleranse må bli et begrep med mening, ikke bare et ord som politikerne bruker i fesstaler. Vi må ha plass til alle som er annerledes i Norge.

I sommer flytter hun til Oslo for å ta til med Europa-studier ved universitetet.

Bakgrunn: Fem kandidater fra Rogaland (27.04.2005)
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no