Hopp til innhold

Ingen grenser satte seerrekord - igjen

NRK var den store seervinneren forrige uke, og søndagens episode av Ingen grenser kan smykke seg med tittelen «mest sette program». Likevel er TV2 fornøyde.

Marianne Rasmussen Kolvik og Lars Monsen i Ingen Grenser

Ingen grenser-deltaker Marianne Rasmussen Kolvik og programleder Lars Monsen gleder og engasjerer folk på søndagskveldene.

Foto: Håvar Jenssen/Mastiff

«Ingen grenser» har hatt en solid seerskare tidligere, men slo både seg selv og samtlige andre program forrige uke. Hele 1 284 000 seere benket seg ned foran skjermen søndag kveld, og programmet hadde en markedsandel på 64,6 prosent. Som i uken før måtte tidligere ener «Nytt på nytt» se seg slått av serien ledet av Lars Monsen.

– Dette er overveldende tall, vi svever på en sky, sier Åse Marie Bendiksen i Mastiff, produsent av Ingen grenser til NRK.no.

Hun forteller at de hadde forhåpninger om at serien skulle treffe publikum i første sesong, men at det virkelig har tatt av i andre sesong.

– Dette programmet har publikum forstått, og dette vil de ha. Vi hadde en god intensjon da vi lagde det, sier hun.

Bendiksen tror programmet treffer publikum fordi det er noe alle kan kjenne seg igjen i.

– Å se flotte folk som får til så mye som de gjør, og bli kjent med alle skjebnene rører folk. Mange kjenner noen som har en funksjonshemning, og alle kan relatere seg til det, sier hun.

Lavere tall for MGP

Andre delfinale i Melodi Grand Prix fikk et noe lavere tall enn sin forgjenger, og 939 000 så Plumbo, Tommy Fredvang og Malin synge seg videre til finalen.

Musikkonkurransen havnet kun på en sjetteplass totalt, men var likevel et godt stykke foran TV2s nye lørdagssatsing, «Hver gang vi møtes».

599 000 så Halvdan Sivertsen i rollen som æresgjest, og markedsandelen var på 32 prosent. Det er tall TV2 selv er svært godt fornøyd med.

– Dette er vi fornøyde med, og konkurranse mot MGP er dette veldig bra, sier Aleksander Valestrand, kommunikasjonssjef i TV2 til NRK.no.

Programmet har vært mye omtalt, mye på grunn av Øyvind «Vinni» Sauviks versjon av Halvdan Sivertsens låt «Sommerfuggel i vinterland», som nå topper iTunes-listene. Valestrand er overbevist om at tallene vil fortsette å stige utover våren.

Populært talentshow

Aleksander Valestrand

Aleksander Valestrand i TV2 er fornøyd med helgens to premierer.

Foto: Håvard Solem/TV 2

En av vårens storsatsinger på TV2 er talentshowet «The Voice» som hadde premiere i beste sendetid fredag kveld. Programmet har likhetstrekk med tidligere talentshow som Idol og X-factor, men er et helt nytt konsept.

– 635 000 seere og en markedsandel på 34 prosent er vi fornøyde med, sier Valestrand.

Programmet har vært en stor «snakkis» på sosiale medier, og TV2 har store forhåpninger til det. Likevel måtte det se seg slått av NRKs «Popstokk», som hadde 667 000 seere.

– «The Voice» skal gå hele våren, og vi tror det kommer til å vise solide seertall utover, sier Valestrand.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)