Hopp til innhold

Unni røk først ut av Stjernekamp

Unni Wilhelmsen var den første som måtte forlate årets Stjernekamp, selv om hun var dommer Thomas Felbergs favoritt.

Unni Wilhelmsen i Stjernekamp

Unni Wilhelmsen fikk færrest stemmer, og ble den første som måtte forlate Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Unni Wilhhelmsen

Unni Wilhelmsen tok sin Stjernekamp-exit med fatning.

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

Artistene i Stjernekamp måtte bryne seg på sjangeren funk i kveldens episode, og det var Unni Wilhelmsen som ble den første som måtte forlate konkurransen. Sammen med Paul Hansen og Eddie Guz fikk hun færrest stemmer av seerne.

Hun valgte å tolke Prince' klassiker «Kiss», og høstet lovord fra dommerpanelet. Dommer Thomas Felberg hadde henne også som favoritt, men likevel holdt det ikke hele veien.

Sjangerekspert for anledningen var Jan Tørresen, også kjent som DJ Dust. Han var fornøyd med kveldens opptredener.

– Nivået har vært skyhøyt, det er nesten umulig å velge en favoritt. Jeg har egentlig vært ganske snill i dag, men jeg synes alle gjorde en superinnsats.

Skal lese e-post

Hele dommerpanelet likte hvordan Unni valgte å tolke Prince sin låt.

– Måten du tolker Prince på i kveld er kjempebra. Du var litt nølende på øving, men her satt det som en kule, mente sjangerekspert Jan.

Dessverre holdt det ikke med lovord, men Wilhelmsen tar det med fatning at hun var først ut av konkurransen.

– Nå skal jeg tenke på alt annet som jeg skal rekke istedenfor å pugge hiphoplåter. Så det er helt i orden! Nå skal jeg fokusere på jobben med å spille elgitar med Di Derre isteden. Jeg skal stå opp litt senere om morgenen og ta mailene mine, de har hopet seg opp, sier en nesten lettet Unni Wilhelmsen til NRK.no.

Likevel kommer hun til å savne årets Stjernekamp-gjeng.

– Det blir trist å ikke være mer sammen med gjengen. Men jeg har vært på så mange turnéer med folk man må skille lag med, så jeg er litt vant til det. Og jeg kommer ikke til å savne øvingen på masse forskjellige låter. Jeg våknet med halsbetennelse i dag, så nå trenger jeg ikke å slite ut stemmen min mer for dette, sier hun.

Vi savne sladringen

Unni Wilhelmsen fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne og er ikke sikker på hvorfor det ble hun som måtte forlate konkurransen i dag.

– Jeg vet ikke om folk er slik at de vil ha låta helt slik den er. Noen blir skuffa om man ikke synger helt som Prince, men de profesjonelle mener at du hermer om det blir for likt. Men jeg tror ikke mine fans er dem som sitter og stemmer i slike konkurranser, sier hun.

I tillegg til selve gjengen, kommer hun også til å savne sladringen og de rare kostymene de ulike sjangrene fører med seg.

– Jeg kommer til å savne at jeg ikke får kle på meg slike ville saker, og det å sladre med Anita Skorgan om hvor rar denne konkurransen er for akkurat oss som har vært i gamet så lenge. Vi har hele tiden hatt samme innstilling om at vi kommer ikke langt i dette. Det er litt selvforsvar i det, men også mye humor. Livet mitt står og faller ikke på dette, sier hun

Bød på flere utfordringer

Paul Hansen sang Get Lucky

Paul Hansen sang Get Lucky, men klarte ikke helt å imponere.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sammen med Unni havnet også tidligere Vamp-vokalist Paul Hansen og rocker Eddie Guz blant de tre som fikk færrest stemmer. Paul slet litt med sin versjon av fjorårets landeplage «Get Lucky» av Daft Punk/Pharell, og fikk noe blandede kritikker.

– Du trodde du ville gjøre det enkelt for deg selv, men det bød på flere utfordringer. Du sliter litt, men du tar deg bra inn på refrenget, sa sjangerekspert Jan.

Mona B. Riise roste stemmen hans, men var mer skeptisk til dansearbeidet.

– Jeg synes at du prøvde så utrolig fint. Det er vanskelig å danse og synge på en gang, men du har en så nydelig klang i stemmen, sa hun.

Paul sier han ikke var overrasket over de litt lunkne tilbakemeldingene fra dommerne.

– Jeg tenker at det er helt på sin plass, jeg er ikke noen funkmann, så jeg er veldig takknemlig for at folk har stemt meg videre. Jeg er helt sykt lettet, sier han til NRK.no.

Den tidligere Vamp-vokalisten synes dansingen var det vanskeligste, men dansen var overraskende nok også det morsomste,

– Akkurat det med dansingen ga mersmak på en merkelig måte. Jeg kan ikke danse, men dansingen gjorde meg glad. Så jeg kommer til å danse litt mer neste gang.

Ble nervøs etterpå

Reidun Sæther synger We can work it out

Reidun Sæther imponerte igjen med sin stemmeprakt, men er nesten for god ifølge Thomas Felberg.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Reidun Sæther imponerte stort i første episode med sin store stemmeprakt, og dagens dommerpanel var også fornøyde med dagens innsats. Med sin tolkning av Chaka Khans «We can work it out» ble hun ifølge dommer Thomas Felberg nesten for god.

– Du er så god teknisk, at jeg mister deg litt på slutten. Du forsvinner litt i versene, men du er kanskje teknisk den beste sangeren av alle her, sa han.

Sjangerekspert Jan Tørresen lot seg imponere, både på øvelse tidligere i uka, men også på scenen i kveld.

– Overført på scene er det enda mer trøkk enn på øving, og alt satt sammen er en fin, eksplosiv funkball, sa han entusiastisk.

Mo på hjemmebane

Mo fikk strålende kritikker forrige uke da det var rock som stod på plakaten, men i kveld var han, om mulig, enda mer på hjemmebane.

Med låta «Play that funky Music» av Wild Cherry sang og danset han seg inn i hjertene på dommerpanelet.

– Det eneste som manglet var konfettien. Det er en fryd å se deg, du er komfortabel på scenen, og du synger og danser fantastisk. Det var gøy, sa ekspert Jan.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober