Kikert- og søtpotetcurry

Mari Hults curry er full av krydder, men helt fri for animalske produkter.

Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen

Kikert- og søtpotetcurry

Herlig indisk rett som smaker godt med ris til, og eventuelt naan.

Slik gjør du

Denne oppskriften er laga av Mari Hult, og ligger på Vegetarbloggen.

Bløtlegg kikerter over natten. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.

Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka ti minutter. Sil av vannet.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter. Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter. Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10–15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.

Tips

Grovhakk koriander og dryss over før servering.

Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.

Kilde: Mari Hult/Vegetarbloggen