Norsk Luthersk MisjonssambandNRK
Foto: NRK

Bryter med Kirken

Norges største misjonsorganisasjon, Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), regner seg ikke lenger som en del av Den norske kirke.

Vedtaket er en reaksjon på at Kirkemøtet godtok to syn i homofilisaken.

- Nødssituasjon

- Det er begrunnet i den nødssituasjon som har oppstått i kjølvannet av det vedtaket som Kirkemøtet gjorde, sier Ola Tulluan, generalsekretær i NLM.

- Vi synes ikke det er et drastisk skritt å ta på bakgrunn av homofilisaken, for vi synes Bibelen taler klart om homofilt samliv, legger Tulluan til.

Ola Tulluan - Generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband sier organisasjonens vedtak er en reaksjon på Kirkemøtets beslutning.NRK

Generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband sier organisasjonens vedtak er en reaksjon på Kirkemøtets beslutning.

Foto: NRK

Organisasjonens hovedstyre skriver: "Hovedstyret vil uttrykke stor forståelse for at et økende antall misjonsvenner føler seg hjemløse i Den norske kirke. Vi har stor forståelse for at mange nå vurderer å si opp sitt medlemskap i Den norske kirke."

Videre skriver det: "Ikke få føler at Kirken har forlatt dem. De kan ikke forsvare den kursen Kirken har tatt. De føler en inderlig anklage: Om man protesterer for all verden, følger man likevel med på ferden. En folkekirke som ikke tar sin egen lære på alvor, bidrar til sekularisering og pluralisme."

- Dette var dråpen

Espen Ottosen, informasjonssjef i NLM, forteller at mange medlemmer har vært skuffet over Kirkemøtets vedtak.

- Det er en dyp skuffelse og dyp sorg rundt i våre kretser og foreninger, mange føler at dette var dråpen som fikk begeret til å renne over når det gjelder Den norske kirke. Mange føler at de ikke har samvittighet til å stå der, sier Ottosen.

Norsk Luthersk Misjonssamband har rundt 50.000 medlemmer og misjonærer i 15 land og vurderer nå å starte et nytt trossamfunn.

(NRK)

Vi følger

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no