Hopp til innhold

Drepte skoleleder på DRH Norway

I dag starter rettssaken etter at en leder ved Den Reisende Høgskole ble knivdrept den 5. mars i år. Den tiltalte er en 24 år gammel rumener som var elev ved skolen.

Drap på Hornsjø høyfjellshotell

I dag starter rettssaken etter en leder på Den Reisende Høgskole ble knivdrept på Hornsjø den 5. mars i år.

Foto: Sara Myhren Kornberg

– Strafferammen for forsettlig drap er 15 års fengsel. I tillegg er det et tiltalepunkt for frihetsberøvelse i denne saken, og der er strafferammen fem år, opplyser førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, som er aktor i den alvorlige straffesaken som starter i dag.

Erkjenner ikke straffskyld

Aktor Arne Ingvald Dymbe

Aktor Arne Ingvald Dymbe sier strafferammen i saken er på til sammen 20 års fengsel.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Det var 5 mars i år at Gert Magnar Olsen, leder ved skolen DRH Norway på Hornsjø i Oppland ble knivdrept av en elev. Skolen gikk tidligere under navnet Den reisende Høgskole.

En 24 år gammel rumensk statsborger er tiltalt for drapet. Han er også tiltalt for å ha holdt Olsen kone fanget og bundet i flere timer på en bod i forkant av drapet.

– Ham erkjenner at han har forårsaken en annens død, men erkjenner ikke straffskyld, sier Dymbe.

Den Reisende Høgskolen har etter drapet på Hornsjø blitt mye omdiskutert i pressen, og flere elever mener de har blitt grovt utnyttet på skolen. Men Dymbe tror ikke forholdene på skolen vil være en stor del av rettssaken.

– Skoleforholdene har betydning

Tiltaltes forsvarer, advokat Gunhild Læreum, sier hun er klar over at skolen ikke er satt på tiltalebenken. Men hun mener forholdene ved skolen allikevel er viktige i straffesaken.

– Forhistorien har betydning i forhold til den sinnsstemningen som var og hvilken relasjon det var mellom disse menneskene.

Ifølge Læreum erkjenner 24-åringen straffskyld for frihetsberøvelse, men mener han var i en presset situasjon og handlet i nødverge da drapet skjedde.

– Han mener han var i en svært presset situasjon, at han var presset i forhold til de arbeidsoppgavene han fikk. Han mener han var grovt utnyttet og han er av den oppfatning at de beskyldte han urettmessig blant annet for tyveri, forklarer Læreum

Sør-Gudbrandsdal tingrett har satt av en uke til rettssaken.

Flere saker fra Innlandet