Hopp til innhold

Pus (1 ½) ble torturert

Eierne fortviler etter at katten Pus (1 ½) kom hjem med svimerker etter sigaretter, knekt fot og pelsen skamklipt.

Pus ble torturert

KNEKT FOT: Pus har fått gips på foten etter at hun ble grovt mishandlet for en uke siden.

Foto: Thomas Gangstøe, Åsane Tidende

– Jeg er rasende og fortvilet, sier Hilde Merete Lund Hansen til lokalavisen Åsane Tidende.

Fredag 13. januar fikk hun hjem en svært medtatt og skadet katt. Den ett og et halvt år gamle Pus hadde vært ute hele natten, og kom hjem til huset på Tertnes i Bergen med det lokalavisen beskriver som torturskader.

Knekt fot, avklippede værhår, svimerker

Katten hadde fått ene foten knekt, klørne var dratt ut, værhårene var klippet av og pelsen under magen og halsen var barbert. I tillegg hadde hun svimerker på kroppen, trolig etter sigaretter.

Hilde og Tom Hansen

SJOKKERT: Hilde Merete Lund Hansen og Tom Hansen forstår ikke hvem som kunne gjøre noe slikt mot katten deres.

Foto: Thomas Gangstøe, Åsane Tidende

– Etter skadene å dømme virker som at noen har holdt foten til Pus fast med tang, mens vedkommende har dratt ut klørne hennes, sier Tom Hansen, som sier de er i sjokk etter opplevelsen.

De dro til dyrlege med katten, der de fikk smertestillende og medisiner. Katten har ifølge eieren vært preget siden mishandlingen.

– I flere dager kunne vi se angsten i øynene hennes. Pulsen var skyhøy og hun har mistet en del pels på grunn av stress, sier matmor Hilde.

Flere katter mishandlet i nærområdet før

De to eierne forteller at det ikke er første gang katter blir mishandlet i nærområdet på Tertnes, i bydelen Åsane.

– I løpet av de siste årene har flere katter forsvunnet i denne delen av Åsane. To katter er også blitt funnet hengt ved en fotballbane og et bedehus på Tertnes, sier Hilde Hansen.

NRK har også tidligere fortalt om at den lokale dyreklinikken på Tertnes jevnlig får inn mishandlede katter. I mars 2010 fikk de inn en katt som var skutt i foten og slått i hodet til den døde. Kattemishandlingen i området har også ved flere anledninger fått omtale i lokalpressen, som i Bergensavisen.

Les også: Etterlot seks katter i glohett bur | Kattefamilie forlatt i kulden

– Synes synd på de syke menneskene

I dag skulle Hansen anmelde saken til politiet.

– Jeg er fremdeles fryktelig sint og ikke minst fortvilet. Samtidig synes jeg synd på de syke menneskene som har gjort det. De trenger sikkert mer hjelp enn katten vår, sier hun.

Si din mening om saken i kommentarfeltet, men forhold deg saklig.