Hopp til innhold

KrF med støtteerklæring til Odd Eriksen: – Han er en glad gutt

– Angrepene på fylkesrådsleder Odd Eriksen etter May Valles utspill i fylkestinget i desember har utviklet seg til rene personangrep, mener KrF i Nordland.

Fylkesråd til næring Arve Knutsen (KrF)

EN GLAD GUTT: – Denne saken er så absolutt storm i et vannglass. Problemet er at det virker ødeleggende på mennesker som blir utsatt for slik hets i mediene, sier fylkesråd Arve Knutsen (KrF)

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Mona Hamnes, Krf

Gruppeleder Mona Hamnes i KrF.

Fylkesrådskollegene i KrF kom med en støtteerklæring til fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap), som er blitt gransket for flere uttalelser overfor kvinnelige kolleger på fylkestinget.

De kaller kritikken som har kommet i kjølvannet for angrep og regelrette overgrep mot Eriksen.

– Dette er uverdig for fylkespolitikerne i Nordland, sier gruppeleder Mona Hamnes for KrF på fylkestinget og fylkesråd for næring Arve Knutsen (KrF).

De har begge jobbet sammen med Odd Eriksen i flere år, spesielt de siste fire årene hvor Ap og KrF begge sitter i fylkesrådet.

Ble bedt om å trekke seg

KrF reagerer spesielt sterkt på at gruppeleder Dagfinn Olsen i Frp på fylkestinget torsdag gikk ut og oppfordret Odd Eriksen til å trekke seg som fylkesrådsleder.

– Det er en overreaksjon, sier Mona Hamnes til NRK.no.

Både hun og Knutsen er veldig overrasket over hvordan denne saken har tatt av.

– Odd Eriksen er raus og omsorgsfull. Han er kanskje en glad gutt, men han er ikke glad bare i damer, men i mennesker, sier Knutsen.

– Et overgrep mot Eriksen

Det var før jul at May Valle gikk på talerstolen i fylkestinget og hevdet at Nordlands øverste politikere i festlige lag skrøt av å ha hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget i Nordland.

Onsdag denne uka slo rapporten fast at det er sannsynlig at to beskrivelser av krenkende episoder stemmer.

Reaksjonene som har kommet i kjølvannet av framleggingen av rapporten er i drøyeste laget, ifølge KrF.

– Vi reagerer med forferdelse på språkbruken i omtale av Odd Eriksen i media. Vi mener at dette er et overgrep mot Odd Eriksen som person, sier Arve Knutsen.

Vil se framover

Nå håper fylkesrådskollegene at denne saken snart er historie.

– Vi må tilgi det som trengs å tilgis. Eriksen har bedt om unnskyldning og beklager om det har falt ord som er sårende for noen, sier Knutsen.

– En sjargong

Odd Eriksen

LEI SEG: – Det er trist for både for meg og for fylkespolitikken. Det er jeg skrekkelig lei meg for. Når noen opplever det slik er det sterkt beklagelig, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Mona Hamnes mener at det som Eriksen skal ha sagt på Bryggerikaia og i andre sammenhenger handler om en sjargong, og ikke trakassering.

– Det er en sjargong i voksne miljøer. Nå har jeg aldri vært på Bryggerikaia selv, men jeg skjønner at det kan blir servert vitser ikke alle er bekvem med.

Hamnes mener at alle politikere bør tenke på at de er offentlige personer.

– Det er uklokt å forholde seg til andre politikere som om det var dine private venner. Man bør tenke på at man er konkurrenter. Alt man sier bør tåle offentlighetenes lys.

Hamnes tror ikke det bare er Odd Eriksen som sannsynligvis har sagt noe han ikke vil se på trykk.

– En fylkesrådsleder som andre politikere bør tenke over hva de sier. Derfor er jeg glad for at vi skal få en gjennomgang av det etiske regelverket i Nordland fylkeskommune slik at vi alle kan bli bevisst på at vi som politikere har en rolle der det har offentlighetens interesse hva vi sier og gjør, sier Mona Hamnes.