Hopp til innhold

Politiet frykter urent stoff i Bodø

Politiet i Bodø har i løpet av det siste døgnet fått opplysninger om tre tilfeller av narkotikaoverdoser.

Salten politidistrikt

ADVARER MOT URENT STOFF: Politiet i Bodø advarer nå mot urent narkotisk stoff som er i omløp etter tre tilfeller av overdose det siste døgnet.

Foto: Ola Helness / NRK

– Tre tilfeller av overdose i Bodø i løpet av et døgn er ikke vanlig på noen måte. Det politiet nå frykter er at det kan være urent eller farlig narkotisk stoff som distribueres i byen. Det er årsaken til at vi nå går ut i media for å advare mot at det kan være farlige stoffer i omløp, sier vakthavende politjurist ved Salten politidistrikt, Bjarte Walla, til NRK.no

Så langt vet ikke politiet i Bodø hvilke stoffer dette kan dreie seg om, men mistenker at det kan være pulverstoffer i en eller annen form. Det er ikke gjort noen beslag i saken.

– Vi har satt i gang etterforskning av de overdosetilfellene og kommer til å gjøre undersøkelser for å finne ut hvilke typer stoff dette kan være snakk om. Vi vet ikke konkret hva som er inntatt og som har ført til disse overdosene, men vi utelukker ikke at det dreier seg om amfetamin eller andre pulverstoffer, eller tabletter, sier Walla.

Tror på sammenheng

Politiet er ikke sikre på at det er en sammenheng mellom de tre overdosetilfellene, men har grunn til å tro at det kan være det.

De tre personene som har inntatt overdoser er til behandling på sykehus. Etter det politiet kjenner til er tilstandene livstruende for minst to av de tre. Ifølge Walla dreier det seg om tre menn i 20-30 årene.

Politet i Bodø ønsker nå å få tips fra publikum som kan bidra i etterforskningen.

- Vi er interessert i tips og opplysninger som kan ha betydning for etterforskningen og det kan være tips og opplysninger av enhver art. Vi er opptatt av å få kartlagt hva slags type stoff det kan være snakk om. Hovedformålet med etterforskningen er å forebygge ytterligere tilfeller av overdoser, sier Walla.

Kan finnes flere steder

Politiet i Bodø bruker nå alle tilgjengelige ressurser for å finne ut hvilket narkotisk stoff dette kan dreie seg om, og hvor det kommer fra. Ifølge Walla er det foreløpig usikkert hvor dette stoffet kan ha blitt solgt.

– De tre overdosene har funnet sted i Bodø by, men vi kan ikke være helt sikre at distribusjonen av dette farlige stoffet begrenser seg til kun Bodø. Det er usikkert hvorvidt de tre tilfellene har en sammenheng, men med så mange tilfeller på så kort tid, gjør at vi har grunn til å tro at det kan være en sammenheng, sier Walla til NRK.no.