Hopp til innhold

Denne annonsen irriterer Runar Berg

I dag vil Bodø kommunene ha innbyggerne ut i gatene for å redde kampflybasen i byen. Runar Berg fronter kommunens annonser, men han ble aldri spurt. – Der og da ble jeg irritert , sier den tidligere Glimt-spilleren.

Runar Berg

Runar Berg fronter ufrivillig annonsen som ber Bodø-folk ta til gatene for å redde kampflyene i byen.

Foto: Faksimile fra Bodø kommune

I dag arrangerer Bodø kommune fakkeltog for å redde kampflybasen og alle arbeidsplassene som risikerer å gå tapt dersom Ørland vinner dragkampen.

Runar Berg

Runar Berg har ingenting i mot kampflyene, men misliker at han blir brukt i kommunens reklamemateriell mot sin vilje.

Foto: Rune Stoltz, Bertinussen / Scanpix

I reklamemateriellet til kommunen blir en rekke lokale profiler brukt for å fronte kampanjen. Blant disse er tidligere Bodø/Glimt-spiller Runar Berg. Det er bare et problem - han ble aldri spurt.

– Her er det noen som har vært litt for rask, og trodd at jeg har svart ja, men det har jeg altså ikke, sier Runar Berg til Avisa Nordland.

– Der og da ble jeg irritert, det er klart jeg støtter saken, men jeg er ikke helt sikker på om det er riktig å koble fakkeltog og kampfly. Der har jeg ennå ikke tatt et standpunkt, så for meg er det vanskelig å fronte en slik kampanje, fortsetter Berg til avisa.

Kommunen beklager

I et intervju med NRK beklager ordfører og initiativtaker Ole Henrik Hjartøy.

– Jeg beklager på det sterkeste at Runar Berg er frontet i den annonsen, sier han.

– Vi sjekket med Bodø/Glimt som var positive til å fronte fakkeltoget. De var også positive til at Runar Berg skulle være med. Han ble imidlertid aldri spurt direkte selv, så det ble satt en frist hvor vi skulle få beskjed om bildene av han ikke kunne brukes eller ikke, men vi hørte aldri noe og da gikk annonsen i trykken. Runar Berg ringte dagen etter og fortalte at han ikke syntes noe om dette. Hele saken er trist og vi beklager, fortsetter ordføreren.

Hør debattene om fakkeltoget her:

Håper på 3000

Med eller uten Runar Berg så går fakkeltoget av stabelen i kveld. I morgen kommer utenriksminister Jonas Gahr Støre til byen, og ordfører Hjartøy håper engasjementet vil bli lagt merke til.

Han har kjøpt inn 3000 fakler som representerer arbeidsplassene som kan gå tapt.

– Dette handler om å vise at Bodø bryr seg om 3000 arbeidsplasser. Det er snakk om 3000 mennesker som blir berørt og kommunen kan miste skatteinntekter på opp til 400 millioner kroner, sier Hjartøy til NRK.no.

Han understreker at konsekvensene for kommunen kan bli mer voldsomme enn det folk tror.

– Mange tenker nok at Bodø klarer seg uansett. Men vi kommer til å merke at store skatteinntekter blir borte. Både idrett og kultur kommer til å merke at Bodø får en langt vanskeligere økonomi dersom, kampflyene forsvinner fra byen, sier han.

  • Synes du fakkeltog for kampfly er en god ide? Diskuter nederst: