Hopp til innhold

Glad for kampflybase i nord

Ordfører i Evenes kommune, Jardar Jensen, kunne onsdag glede seg over at Evenes blir valgt som ny framskutt kampflybase. Likevel synes han det er synd at hovedflybasen ikke blir i nord.

Jardar Jensen

Høyreordfører i Evenes kommune, Jardar Jensen, er fornøyd med Evenes som ny framskutt kampflybase.

Foto: Scanpix/NRK

Høyreordføreren har kjempet en lang kamp for Evenes som et alternativ til ny kampflybase, og er fornøyd med hvordan det har blitt.

– Jeg hadde jo i utgangspunktet håpet på en hovedflybase i nord, enten Bodø eller Evenes. Men nå som Ørland har stilt så sterkt, er jeg glad for at Evenes blir valgt som en fremskutt kampflybase ihvertfall.

Et skritt på veien

Jensen mener det er et positivt skritt på veien, men syns likevel at hovedflybasen burde blitt i nord.

– Som sagt så hadde jeg håpet å få landet en hovedkampflybase i Nord-Norge. Det er jo der de store overvåkingsområdene er, og det er her utviklingen vil gå fremover. Men det er et skritt på veien at vi får en operativ base på Evenes som vil utvikle seg med tiden.

(artikkelen fortsetter under)

Video Ap vil ha kampfly til Ørland

Ap vil ha kampfly til Ørland

Ber Eidissen holde fred

Leder i Norland Høyre, Benn Eidissen, sa onsdag at det er feil at Ørland og Evenes blir valgt som ny kampflybaseløsning. Nå ber Jensen Eidissen skifte fokus.

– Benn Eidissen bør holde seg til årsmøtevedtakene i Nordland Høyre. Nå får vi en kampflybase i Nord, og det er bra. Jeg skjønner at Bodø jobber for det, og det håper jeg de fortsetter med, men målet til Nordland Høyre har vært en kampflybase i Nord, og det får vi jo nå, sier ordføreren.

Han skryter også av Ørlandet sin jobb for å få kampflybasen til Trøndelag.

– De har gjort en god jobb og de har gode kvalifikasjoner som da mest sannsynlig har veid tyngst, avslutter Jensen.

Den endelige avgjørelsen om kampflybasene blir avgjort på Stortinget i juni.