Soppsesongen er godt i gang. Akkurat nå kan du finne mye milde kremler, og traktkantarellen er straks klar til høsting.
Jarle Vaksvik fra Bergen Soppforening liker seg godt i terrenget ved Alvøen i Bergen. Her finner han mye god matsopp, men det er også mye giftig sopp som giftslørsopp og hvit fluesopp i skogen akkurat nå.
Hvis du er i tvil om soppen er spiselig, bør du legge den i en plastboks adskilt fra resten av soppen.
Næringsmiddeltilsynet tar imot sopp til kontroll på hverdager, og i helgene arrangerer Bergen Soppforening kontroller på Bystasjonen i Bergen.
Oppskrift på soppstuing:
Stek soppen uten fett til alt vannet har fordampet.
Stek så sopp, løk, purreløk og bacon i smør
Når det har surret en stund kan du tilsette salt, pepper og kremfløte til du får en god stuing.
Serveres til kjøttretter, eller som kveldsmåltid med brød til.