En saftig kake som er svært holdbar. Nøttene og gulrøttene gir saftigheten. Appelsinen gir også en pikant smak.
300 g smør
360 g sukker
4 egg
270 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 appelsin
1 ss presset appelsinsaft
1 dl hasselnøttkjerner, hakkede
8 dl fint revne gulrøtter
Pynt
1 eske (125 g) naturell kremost
150 g smør
300 g melis
Appelsinsaft
Revet gulrot
Slik gjør du det
Rør smør og sukker sammen, gjerne i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen. Riv gulerøttene, hakk nøttene og bland det i røren. Hell deigen i smurt langpanne og stek kaken. Lag glasuren og smør det på den avkjølte kaken. Pynt eventuelt med revet gulrot og nøtter og server den i biter.
Langpanne: 25x35 cm
I stekeovnen: 175 grader, ca. 1 time
Kilde: Tine