skilleRadio på nettskilleLes om oss!skilleTopp promo Sportskille_slutt
Toppbanner Møre og Romsdal sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Møre og Romsdal > Sport NRK Møre og Romsdal Sist oppdatert 14:08
VÊR
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
 

Olav Lundanes juniorverdensmester i orientering

Olav Lundanes fra Ålesund (17) ble torsdag juniorverdensmester i orientering og sørget for en fantastisk norsk dag i Sveits.

Publisert 14.07.2005 21:41.
Tenero, Sveits (NTB): Mari Fasting fra Moss (20) og Olav Lundanes fra Ålesund(17) ble torsdag juniorverdensmestere i orientering og sørget for en fantastisk norsk dag i Sveits.

At Norge tok med seg begge gullmedaljene på langdistansen, er historisk. Olav Lundanes (17) fra Ålesund vant med den største seiersmarginen i et verdensmesterskap noensinne.

Fire og et halvt minutt i stekende sol i bratte sveitsiske bakker er utrolig imponerende og helt unikt i o-idretten.
– Dette er det beste orienteringsløpet jeg noen gang har gjort. Jeg hadde bare noen små bommer i starten av løpet, sa en strålende fornøyd Olav Lundanes.

I kvinneklassen ble det i tillegg dobbelt norsk. Mossejenta Mari Fasting (20) vant foran trønderjenta Elise Egseth (20). Fasting startet nesten først i løpet, og det ble derfor lang ventetid før hun kunne slippe jubelen løs. Men den ene kanonen etter den andre bommet i Sveits, og seiersmarginen ble på 17 sekunder.

– Jeg har løpt bedre løp tidligere, men er utrolig glad for gullet, sa Mari Fasting.
På mellomdistansen onsdag ble det bare en 4. plass til Norge og Olav Lundanes. Torsdagens langdistanse ble derfor en kraftig opptur for de norske løperne.

– Jeg har nesten ikke ord etter dagens innsats. Olav har gjort et fantastisk bra løp, og dameinnsatsen er formidabel, sier juniortrener Per Olav Gulbrandsen. (©NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SUNNMØRE

 
10 SISTE FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
5 SISTE SPORT FRÅ NRK MØRE OG ROMSDAL
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no