skillehvor i nordlandskillePolarbannerskilleEuroarcticskille_slutt
Toppbanner Nordland sport 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Nordland > Sport NRK Nordland Sist oppdatert 09:58

Tapte for Tromsø

Bodø/Glimt tapte 1-2 for Tromsø på Aspmyra søndag kveld. Tromsø var best i 1. omgang, mens Bodø/Glimt var best i andre halvdel av kampen. Med utvisning av Trond Fredrik Ludvigsen ble det for tøft for hjemmelaget.

Publisert 31.08.2003 21:05. Oppdatert 01.09.2003 10:24.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Rammen rundt søndagens kamp var det ingen ting å si på. Musikk, fakler og 6741 tilskuere var klar for å få med seg høstens første slag om Nord-Norge.

Desverre for hjemmepublikummet gikk det ikke Bodø/Glimts vei.

Tromsø ville mest

Det viste seg helt fra begynnelsen at Tromsø var det laget som ville mest. Allerede etter 14 minutter skoret Ole Martin Årst. Tromsø var det beste laget i første omgang og gikk fortjent til pause med en to null ledelse etter at Morten Gamst Pedersen headet ballen i målet i det 41. minuttet.

Tøffe tak

Etter pause kom Bodø/Glimt på banen med større vilje enn i første, men spillet på banen ble mye tøffere i andre omgang. Av seks gule kort, kom fem i andre omgang.

Etter åtte minutters spill var det klart for redusering av en tent Trond Fredrik Ludvigsen. Bare minutter før skoringen hadde han unødvendig klart å skaffe seg gult kort. Det var innkast til Tromsø, og Ludvigsen skulle gi ballen til Tromsø-spilleren men hev ballen litt unødvendig hardt og traff Tromsø-spilleren i ansiktet.

Ett minutt etter skåringen taklet han Karim Essediri, og fikk et nytt gult kort og marsjordre i garderoben.

Bodø/Glimt var tydelig preget av å være en mann mindre på banen men gav ikke opp. Glimt-laget ville mest i andre omgang, men klarte ikke å skåre flere mål.

Runar Berg må også stå over mot Vålerenga i neste seriekamp etter tre gule kort. Det samme må Andre Hanssen.

Neste mulighet for Bodø/Glimt blir i semifinalen. Kampen spilles 14. oktober på Alfheim Stadion, klokken 19.00.

Mål: 0-1 Ole Martin Årst (14), 0-2 Morten Gamst Pedersen (41), 1-2 Trond Fredrik Ludvigsen (53).

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink.

Gult kort: Kristoffer Paulsen, Trond Fredrik Ludvigsen, Runar Berg, Andre Hanssen, Bodø/Glimt,
Ole Talberg, Roar Christensen, Tromsø. Rødt kort: Trond Fredrik Ludvigsen (54), Bodø/Glimt.

Lagene: Bodø/Glimt (4-3-3): Tor Egil Horn Kristoffer Paulsen (Vegard Sannes fra 53.), Cato Hansen, Fredrik Kjølner, Håvard Halvorsen Runar Berg, Olav Råstad (Ville Lehtinen fra 46., Hans Jørgen Andersen fra 76.), Andre Hanssen Aasmund Bjørkan, Trond Fredrik Ludvigsen, Christian Berg.

Tromsø (4-4-2): Knut Borch Thomas Hafstad, Arne Vidar Moen, Einar Nilsen, Morten Pedersen Karim Essediri, Roar Christensen, Bjørn Johansen (Ole Talberg fra 47., Hans Åge Yndestad fra 90.), Morten Gamst Pedersen Peter Kovacs, Ole Martin Årst.