skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Peter Kopteff
Viking vant 2-0 over Sogndal i Sogndal. Toni Kuivasto scoret for Viking etter 50 minutt. Hannes Sigurdsson la på til 2-0 i 70. minutt, etter glitrende forarbeid av Peter Kopteff. Viking ligger nå på fjerdeplass på tabellen.

Publisert 26.05.2002 19:17. Oppdatert 27.05.2002 08:40.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Kjeft i pausen ga Viking seieren

En overhøvling fra trener Benny Lennartsson i pausen vekket Viking, som gikk på banen igjen som et forandret lag og slo Sogndal 2-0. Det så ikke ut som det skulle gå slik i en førsteomgang der hjemmelaget hadde ballen nesten hele tiden, selv om det ikke ble mange sjanser av det.

Viking lå dypt og spilte forsiktig, altfor forsiktig etter Bennys smak.
- Jeg var veldig misfornøyd med innsatsen og brukte harde ord i pausen. Egentlig hadde vi flaks som ikke lå under ved pause, innrømmet Lennartsson etter at kampen var vunnet.

Kollaps

Seieren ble klar allerede da Toni Kuivasto scoret Vikings første mål, fire minutter etter pause. Det tålte ikke Sogndal.
- Vi fikk en betenkelig kollaps da, sa en bekymret
Sogndal-keeper Terje Skjeldestad. For da Viking tok ledelsen, tok de også over hele kampen. 19 minutter før slutt fastsatte Hannes Sigurdsson resultatet til 2-0.

Skåret i gleden for Viking var at midtstopper Hannu Tihinen ble båret av banen allerede etter et kvarter etter en kollisjon i feltet. Finnen fikk brudd i et tinningben, og ble fraktet til fylkessjukehuset i Lærdal der han skulle ligge natten over til observasjon. Det betyr han trolig har spilt sin siste kamp for Viking. Han skulle spilt to kamper til før overgangen til Anderlecht.