skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Grunnlønn og kamplønn i Viking

Vikings lønnssystem er i endring. Nå skal deler av spillernes inntekt baseres på spilletid og fotballklubbens resultater.

Publisert 01.03.2004 15:17.

Den nye ordningen kan føre til drastisk lønnsnedgang for dem som ikke spiller fast på laget.

Klart før neste sesong

Målet for Viking er å ha det nye kontraktsystemet på plass før neste sesong. Vi gjør ikke noe med spillere som allerede har langtidskontrakter, hvis vi da ikke kommer til enighet med spilleren om det. Målet er at alle i Viking på sikt har en kontrakt som baserer seg på grunnlønn og kamplønn, sier direktør Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Kamplønn

Vi jobber med en modell der lønnen differensieres hvis du er blant de elleve som spiller eller ikke. Det er det vi kaller kamplønn, som kommer i tillegg til en trygg grunnlønn. Også lagets prestasjoner og antall tilskuere kan spille inn på den bonusrelaterte delen, bekrefter Berntsen. Årsaken til at Viking endrer lønnssystemet, er å sikre en forsvarlig drift av klubben på lang sikt.

Seier gir bonus

Jone Samuelsen er en av dem som betales ut fra den nye modellen, og han synes systemet er helt greit. - Jeg hadde det samme i Haugesund, og jeg aksepterer at jeg må prestere på banen for å få fullt utbytte av lønnsavtalen min. Samtidig vil en god sesong av hele laget, kunne gi en ekstra bonus, sier midtbanespilleren.

Modellen diskuteres

Styret i Viking har allerede diskutert det nye lønnssystemet. Nå skal spillerutvalget si sitt. Der sitter Erik Fuglestad, Jørgen Tengesdal og Tom Sanne. - Vi har sett utkastet til den nye lønnsmodellen og hatt noen møter med Bjarne Berntsen om saken. Vi skal diskutere dette med spillerne og ledelsen utover våren, kommenterer Fuglestad.

Ikke alle spillerne i Viking er like begeistret for forslaget, rett og slett fordi det kan føre til drastisk lønnsnedgang. Tap vil bokstavelig talt gi mindre i lommeboken. En tilværelse som innbytter kan også føre til hundretusener i lavere inntekt enn med dagens fastlønnssystem.

NTB/NRK Rogaland




Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no