skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Klar til å bli super-spiss

En drøy måned før seriestart er Hannes Sigurdsson et av Viking-trenerens første-valg som spiss. Etter flere sesonger på benken, er en mer moden islending klar til å ta steget inn på Viking-laget for alvor.

Publisert 03.03.2005 09:04. Oppdatert 03.03.2005 09:05.
Av Lars Navestad og Wenche Lamo Hadland

Hannes Sigurdson
Foto: Lars Navestad
Hvis det var serierstart i dag, ville Hannes Sigurdsson vært Viking-spiss i spann med Egil Østenstad. Islendingen, som de siste sesongene stort sett har vært benkesliter og superreserve, har i de siste treningskampene fått den tilliten fra Viking-treneren han har savnet tidligere. Og Sigurdsson er klar til å vise seg tilliten verdig.

- Ja, jeg er klar til å ta steget vekk fra benken og inn i Viking-laget nå, sier Sigurdsson.

Mer moden

En viktig grunn til at islendingen nå fremstår som en bedre fotballspiller, er rett og slett at han er blitt litt litt eldre og mer moden.

- Jeg har lært mye det siste året, sier Hannes selv.
Talentutvikler i Viking, Geir Lunde, som har fulgt Sigurdsson tett de siste sesongene, er helt enig.

- Hannes er blitt mer moden. Fortsatt kan han bli enda mer rolig foran mål, men slike egenskaper kommer når han får enda mer rutine. Hannes er en meget god spiss som vi håper og tror kan ta det siste steget inn på Viking-laget denne sesongen, sier Lunde.

Mer lærevillig

Spissmakker Egil Østenstad har også stor tro på Hannes Sigurdsson, og han mener også at islendingen nå er i ferd med å bli voksen.

- Hannes har blitt mer klar over hva han er god på og hva han må forbedre. Han er rett og slett blitt flinkere til å lytte på rådene fra trenerne, mener Østenstad.

Hannes Sigurdsson har scoret flittig for Viking i vinterens treningskamper, og han lover å fortsette med det når serien starter i april.

- Jeg har ett tall i hodet på hvor mange mål jeg håper å score denne sesongen. Men jeg forteller ikke det nå. Jeg skal heller si i fra når jeg har nådd målet, sier unggutten.

Trener Roy Hodgsons har Hannes Sigurdsson som førstevalg på topp – i spann med Egil Østenstad
Hannes Sigurdsson kan ha god grunn til å se fram mot det som skal skje med Viking i år. Etter tre år som benkesliter og superreserve – uten nevneverdig tillit fra trenerne Benny Lennartsson, Kjell Inge Olsen og Bjarne Berntsen, er islendingen nå Roy Hodgsons førstevalg på topp – i spann med Egil Østenstad. Og Sigurdsson er mer enn klar til å beholde den statusen når mars blir april og treningskamper byttes ut med eliteserie-alvor.

Foran gjennombruddet

Talentutvikler i Viking, Geir Lunde, har fulgt unggutten fra Island tett de siste sesongene. Og han har stor tro på at Hannes Sigurdsson nå står foran sitt skikkelige gjennombrudd.

Det har skjedd noe siden sist med den unge islendingen, som knapt nok har fylt 20 år. Og forandringen, den er viktig, selv om den er ganske naturlig.

Geir Lunde er enig i at Sigurdsson er blitt mer moden.

Var på vei bort

I fjor høst var en frustrert, islandsk benkesliter på vei bort fra Viking. Sigurdsson ville ha nye utfordringer og mer spilletid. Nå er han glad for at det ikke ble noen permanent tur til Lillestrøm eller andre interesserte klubber.

Hannes Sigurdsson har kontrakt med Viking ut denne sesongen, og vil ikke si noe om fremtiden utover det. Nå handler det om å spille og score for de mørkeblå i 2005. Men hvor mange fulltreffere han har satt seg som mål, vil han heller ikke si så mye om. Ikke ennå, i hvert fall.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no