skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Rösler raste mot dommeren

Lillestrøm-trener Uwe Rösler har fått et tøft møte med eliteserien. Viking snudde 0-1 til 3-1 søndag. Etterpå fikk dommeren gjennomgå.

Publisert 25.04.2005 10:39. Oppdatert 25.04.2005 10:40.

LSKs tyske trener ga dommer Stig Rune Krokdal det glatte lag etter oppgjøret. Han mente at tre klare situasjoner ødela alt for Viking.

- Fortjener ikke å dømme i eliteserien

– Han burde ha gitt rødt kort til Hannes Sigurdsson da han brukte albuen mot Frode Kippe (som kanskje fikk brukket kinnbeinet i duellen og måtte forlate banen etter 58 minutter). Viking burde aldri ha fått straffespark. Og Frode Hansen burde blitt utvist da han hindret Michael Mifsud på vei igjennom. Denne dommeren fortjener ikke å dømme i eliteserien, mente en av årets trenerdebutanter.

Viking-trener Roy Hodgson var selvsagt en blid mann etter en ny trepoenger.

– Lillestrøm er et vanskelig lag å spille imot. De er svært aggressive og tøffe. Jeg er glad for disse tre poengene, sa engelskmannen.

I ledelsen

Robert Koren skjøt nydelig inn LSKs ledermål etter 13 minutter. Ballen gikk i en fin bue og havnet oppe i hjørnet av Viking-målet.

LSK var best før pause og burde ledet, men Robert Mambu Mumba ordnet utligning og 1-1 etter de første 45 minuttene.
Innbyttene av Trygve Nygaard og etter hvert Peter Kovacs, gjorde at Viking overtok kontrollen i kampen i 2. omgangen. Kovacs ble revet ned i LSK-feltet etter 82 minutter. Veteranen Egil Østenstad gjorde ingen feil på straffesparket.

Samme mann fikk også lett spill på overtid. Lillestrøm sendte nesten det som var i angrep mot slutten.

Doblet

Det sendte Østenstad i duell med Johan Petter Winsnes. Spissen lurte motstanderen og skjøt inn 3-1.
For førsteårstrener Rösler har sesongens to bortekamper endt lite hyggelig: To 1-3-tap, begge etter at Lillestrøm hadde 1-0-ledelse.

Michael Mifsud var meget frisk den første omgangen. Hans fart satte det mer temposvake Viking-midtforsvaret på store prøver.

Hos Viking var Østenstad viktigst, men høyreback Jørgen Tengesdal den aller beste.

Kippe må ta et bilde av kinnbeinet sitt før det blir endelig avklart om det er brukket.