skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Viking ødela Hoftun-debut

Erik Hoftuns debut i Bodø/Glimt-trøya gikk ikke som planlagt. Viking spilte taktisk lurt og vant 3-0.

Publisert 25.07.2005 08:16.

Hoftun er kommet til Glimt for å redde klubben ut av nedrykksstriden. Selv om hjemmefansen kåret debutanten til lagets beste spiller, måtte trønderen innse at det var gjestene som tok med seg tre poeng hjem til Stavanger.

– I forhold til spillet var det ikke fortjent. Jeg har fått en fantastisk mottakelse, det er bare synd jeg ikke klarer å betale tilbake. Det var ingen stor kamp, vi mangler flyt offensivt. Vi må bare jobbe videre, sa en skuffet Erik Hoftun.

Midtstopperen reiser nå tilbake til Trondheim og skal trene med Rosenborg de neste dagene. Ironisk nok venter RBK i neste seriekamp.

Glimt hadde det meste av spillet i begynnelsen av kampen, men det var Viking som visste hvor målet sto.

Nhlekos første

Toni Nhleko sørget for 1-0 for de mørkeblå etter 12 minutter. Danske Allan Gaarde slo ballen inn i bakrommet hvor den ble plukket opp av Nhleko som scoret sikkert mot Ole Arvid Pettersen Langnes. Det var Nhlekos første nettkjenning i klubben.

Like før pause kunne Glimt utlignet på hjørnespark. Men headingen fra Håvard Halvorsen ble reddet på strek.
Glimt skulle kanskje hatt straffe etter 65 minutter da Håvard Sakariassen gikk i bakken, men dommer Kim Rune Borgersen lot spillet gå videre. Det utløste voldsomme protester hos hjemmelaget og på tribunene, og Glimts Olav Råstad ble belønnet med gult kort. Dermed må han stå over neste kamp.

– Jeg har aldri opplevd å bli snytt for en mer soleklar straffe. Var 100 prosent sikker på at jeg kom til å få straffe, raste Sakariassen.

Taktisk seier

Viking spilte taktisk godt og var flere ganger farlige på kontringer, og kommer helt sikkert til å være innblandet i medaljekampen utover høsten.

– Vi får se om vi er gode nok til medalje, sa Hodgson.
Etter 72 minutters spill sørget Egil Østenstad for 2-0. Nhleko lurte debutant Hoftun ved cornerflagget og slo tunnel på veteranen, før han fikk lagt inn til den tidligere Southampton-spissen som slo Langnes i lufta og scoret.

Vikings suksess var komplett da Stavanger-laget fastsatte sluttresultatet til 3-0. Østenstad fikk lagt inn til Peter Kopteff som skled ballen i mål.

Også Østenstad tror siddisene blir å regne med utover høsten.

– Jeg tror vi kan henge med i toppen. I mediene handler det kun om Brann og Vålerenga, men vi er med der oppe, og vil være med og kjempe. Men Start styrer og burde vinne, sa spissen.