skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40
POSTADRESSE:

NRK Rogaland

Boks 614 Madla

4090 Hafrsfjord

BESØKSADRESSE: Kringkasterveien 11

Ullandhaug

TELF: 51 72 72 72
FAKS: 51 72 72 55
Nettredaktør:

Bjørn Grimen

Tilrettelegging for nett:

Wenche Lamo Hadland


 

Uavgjort mot Løv-Ham

Viking måtte nøye seg med 1-1 mot Løv-Ham i årets første treningskamp. Dette var også debuten til trener Tom Prahl, og han var først og fremst fornøyd med at kampsesongen nå er i gang.

Publisert 06.02.2006 14:03.
Av Lars Navestad og Siri Bjelland Berven

Lørdagens oppgjør på en snødekt kunstgrasbane i Madlaleiren gjorde ikke treneren særlig mye klokere.

- Motstanderne var bra organisert og spilte bra 4-4-2. De fikk laget fort på plass. Vi forsøkte å spolle litt for mye på tvers i stedet for på langs av banen. Vi fikk et unødvendig mål mot oss i begynnelsen. Det preget kampen litegrann. Det var en gjennomkjøring, vi får si det sånn, sier Prahl.

Bedre enn i fjor

I sesongens første kamp, på en snødekt kunstgressbane i Madlaleiren, var det naturlig nok langt mellom kunstverkene fra Viking-spillerne. Ledermålet til Løv-Ham var en regelrett kjempebrøler av keeper Anthony Basso. Men så lenge Robert Mambo Mumba utliknet rett etter pause, endte det tross alt bedre enn 3-0-tapet mot bergenserne i fjorårets første treningskamp.

Tendenser

Men noe klarte likevel trener Tom Prahl å merke seg i sin første Viking-kamp.

- Du ser jo tendenser. Du ser hvordan spillerne opptrer. Noen svar får man, men man kan ikke dra for store slutninger av det.

Midtstoppere

Det har vært mye snakk om midtstopper-krise i Viking denne vinteren - og med rette etter at samtlige første-valg på denne viktige plassen takket for seg i høst.
Nyinnkjøpte Peter Abelsson var ikke på plass i snøværet lørdag, og dermed var det de to gjenværende ungguttene Alexander Gabrielsen og Johan Lædre Bjørdal som måtte gjøre jobben. Og den gjorde de utmerket.

- Både Johan og Alex gjorde det riktig bra. Det var et pluss i denne kampen. Nå kommer Abelsson i morgen, da er det tre bra midtstoppere. Vi trenger en til for å være på den sikre siden. Men det var kjekt å se at de klarte seg så bra, mener Prahl.

Fornøyd

Alexander Gabrielsen syntes selv det gikk greit å være forsvarssjef, og lover å kjempe om den plassen uansett hvor mange stoppere Viking måtte handle inn.

- Jeg følte det gikk helt greit. Johan og jeg har spilt sammen i snart tre år på 2-laget. Det gikk som forventet.

Polakk prøvespilte

En som uansett ikke skal kjempe om stopperplassen, er Wahan Geworian. Polakken fikk denne ene kampen på høyreflanken til å vise trener Tom Prahl at han er verdt å åpne sjekkheftet for. Og han skjemte seg ikke ut.

- Det er ikke så lett å prøvespille med nye lagkamerater på en vanskelig bane. Det var tøft for ham. Han glimtet til innimellom, sier Prahl.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Rogaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Rogaland!
Mer

Rogaland

Nyheter fra Rogaland finner du på nye sider:

 
10 SISTE NRK ROGALAND
Viking
Klepp
Stavanger Oilers
Stadionsaken
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no