skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Det spøker for vinterturismen

– Dersom skuterreglene ikke liberaliseres slik som planlagt spøker det for vinterturismen i Finnmark. Det mener leder i Finnmark Arbeiderparti, Ulf Tore Isaksen.

Publisert 15.01.2002 04:59. Oppdatert 15.01.2002 16:05.
Miljøvernministeren vil foreløpig ikke innføre de nye snøskuterreglene som skulle trådt i kraft ved årsskiftet.

Kurt Sara i Sami Travel i Kautokeino har satset friskt på snøscootersafari, og er naturligvis svært skuffet.

Reiselivsnæringen selv mener der er store muligheter når det gjelder vinterturisme, men da må rammebetingelsene på plass for å sikre konkurranseevnen. Norske bedrifter er akterutseilte i forhold til for eksempel finske reiselivsbedrifter, sier Sara.

Det var den forrige regjeringen som ønsket å liberalisere skuterreglene. Nettopp for å få en satsning på vinterturisme, sier leder i Finnmark Arbeiderparti, Ulf Tore Isaksen. Han reagerer sterkt på at de nye reglene ikke allerede er innført.

Hadde reglene vært innført fra årsskiftet som planlagt, kunne Alta kommune uten problem laget ei skuterløype til Halddetoppen, sier Isaksen.

Motorferdselloven kan bli endret igjen

Nå er fornøyelseskjøring tillatt i Finnmark og Nord-Troms, men kommunene må ha godkjenning av Fylkesmannen hvis de vil ha nye løyper, og Fylkesmannen har allerede stoppet flere planlagte løyper.

Det er nå pekt ut 7 forsøkskommuner, der kommunen sjøl kan legge opp sine løyper, og dermed legge bedre til rette for at turister kan oppleve den arktiske naturen med snøskuter. Etter en periode skal konsekvensene utredes, og myndighetene igjen ta stilling til om motorfedselloven skal endres, slik at kommunene har styringen med skuterkjøringa.

Vårt naboland Finland har lenge vært ledende innen vinterturisme, og mange i bransjen mener Norge sakker etter. De er derfor fortvilet over at lovendringene de så frem til, ble utsatt.

Av Elisabeth Andersen / Susanne Hætta




Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no