skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ber om ny motorferdselslov

Loven om motorferdsel i utmark er gått ut på dato, mener Fylkesmannen i Finnmark. Etaten som har bedt om et møte med Miljøverndepartementet.

Publisert 30.03.2004 08:16.
Av Rolf Jakobsen

Motorferdselsloven må endres, mener fylkesmannen. Men det skal ikke bli lettere å få dispensasjon.
Seksjonsleder Trond Aarseth hos Fylkesmannens miljøvernavdeling sier at de vil be om at loven blir tilpasset lokale forhold i Finnmark.

– Problemet er vel litt det at loven er laget på slutten av 70-tallet. Utviklingen går rivende fort, og loven er ikke helt i takt med nåtiden, sier Aarseth.

Ikke lettere å få disp

– Ønsker fylkesmannen en mer liberal håndheving av loven?

– Ikke i utgangspunktet. Det vi ønsker er visse tilpasningr som gjør at det vil bli lettere å få aksept for det regelverket vi har.

– Er det slik at dere ikke klarer å håndheve intensjonen i loven i dag?

– Ja, vi mangler fullstendig sanksjonsmuligheter overfor kommuner som ikke vil følge den nasjonale politikken. Det er noe av det vi vil ha svar på - hva forventer departementet at svi skal gjøre med det?

Møtet med departementet kan komme i stand etter påske, og Trond Aarseth vil ikke foreløpig ikke gå i detaljer om hvilke endringer som blir foreslått.

Retningslinjer i strid med loven

I motsetning til resten av landet, går det mange tusen kilometer med snøskuterspor og barmarksløyper gjennom Finnmark. I juni skal fylkestinget diskutere nye retningslinjer for motorferdsel på barmark. Norges største utmarkskommune, Kautokeino, er i ferd med å lage en egen kommuneplan for motorferdsel.

Forslagene som kommer, vil være i strid med nasjonal motorferdselspolitikk, skriver fylkesmannens miljøvernavdeling i et brev til Miljøverndepartementet.

Vrien elgjakt

Stikk i strid med loven, har elgjegere fått dispensasjon som omfatter opptil åtte kjøretøy. Nå vil fylkesmannen tilpasse loven. Og Trond Aarseth erkjenner at elgjakt vil være vanskelig eller umulig i deler av Finnmark uten at jegerne får bruke motorkjøretøyer.

Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no