skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Diskuterer dommen i dag

Fylkesutvalget i Finnmark setter seg i møte i Båtsfjord i formiddag. Da vil fylkesordfører Evy-Ann Midttun orientere utvalget om sitt syn på ambulansedommen.

Publisert 14.05.2002 08:24.
Det var for en drøy uke siden den knusende dommen mot fylkeskommunen falt. Dommen fastslår at fylkeskommunen bevisst unnlot å bringe ambulansetilbudet i Måsøy kommune i forsvarlig stand. Ordfører i Måsøy, Ingalill Olsen kunne fornøyd konstatere at hun fikk medhold i at fylkeskommunen satte befolkningens liv i fare ved å tviholde på Arctic Ambulanse som operatør.

Dermed ble fylkeskommunen nødt til å betale Måsøy kommune 2,8 millioner kroner i godtgjørelse etter at Måsøy opprettet sitt eget tilbud på siden av fylkeskommunens.

Mens det stormet som verst hadde Statens Helsetilsyn (SH) erklært Arctic Ambulanse, som var fylkeskommunens ambulanseoperatør, for å være en fare for liv og helse. Direktør i SH, Lars E. Hanssen, sa til NRK Finnmark så seint som i forrige uke at SH aldri hadde opplevd en fylkeskommune som oppførte seg slik fylkeskommunen i Finnmark hadde gjort i saken.

I dag skal politikerne i fylkesutvalget høre hva fylkesledelsen egentlig mener om dommen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no