skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Fiskefusk er vanlig og akseptert

(Ill. foto)
(Ill. foto)
Fiskefusk er vanlig blant fiskere og akseptert av fiskekjøpere. En ny undersøkelse viser at halvparten av fiskerne fisker mer enn de har lov til.

Publisert 30.05.2002 06:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Fiskefusket fører til at det fiskes ti prosent mer torsk enn det myndighetene mener er forsvarlig. Det sier forsker Nils Roar Hareide, som har laget undersøkelsen for Havforskningsinstituttet.

Halvparten av fiskerne i undersøkelsen sier at de selv har jukset med fangstene og slik tjent seg noen ekstra kroner. I snitt har de ulovlig tjent ti prosent ekstra på fiskefusket. Rapporten til Hareide Fishery Consultants konkluderer med at flertallet av fiskerne jukser, og at dette er akseptert i næringa.

Fiskefusket fører til at det fiskes ti prosent mer torsk enn det som rapporteres offisielt. Dermed rapporterer forskerne at det er mer torsk i havet enn det er i virkeligheten.

Det kan på sikt få alvorlige konsekvenser for torskebestanden. Forskerne vil derfor ta fiskefusket med i beregninga når de til helga samles for å komme med råd om hvor store fiskekvoter fiskerne bør få neste år.

Av Rune Ytreberg.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISKEFUSK

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no