skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Widerøe overtar flyruter

Widerøe får kontrakten på å fly rutene Andenes-Bodø, Andenes-Tromsø og Lakselv-Tromsø. Det har Samferdselsdepartementet bestemt.

Publisert 15.07.2003 15:03.

Kontrakten gjelder fra 1. januar 2004 til 31. mars 2006. Fra samme dag innstiller Norwegian Air Shuttle (NAS) disse rutene fordi selskapet ønsker å rendyrke sin virksomhet gjennom lavprisselskapet Norwegian.

Lavest tilbud

Vi har en tid visst at vi hadde levert det laveste pristilbudet av de fem selskapene som har søkt disse tre konsesjonene. Den samlete godgjøringen for hele kontraktsperioden er 68,5 millioner kroner. Det er vel 25 prosent mer enn det NAS i sin tid fikk konsesjonene på, sier informasjonsdirektør Gøril Wiker i Widerøes. Sa oppFor en uke siden varslet Widerøe at selskapet fra 7. juli neste år ikke lenger ønsker å operere sine nåværende konsesjonsruter i Nord-Troms og Finnmark. Konsesjonen ble gitt med virkning fra 1. april i år og har en varighet på tre år til 2006. Årsaken er at disse rutene går med et større tap enn de 68 millioner kroner i året som staten betaler selskapet for å fly rutene til Kirkenes, Vadsø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Alta og Vadsø. (NTB)

Det er vel 25 prosent mer enn det NAS i sin tid fikk konsesjonene på, sier informasjonsdirektør Gøril Wiker i Widerøes.

Sa opp

For en uke siden varslet Widerøe at selskapet fra 7. juli neste år ikke lenger ønsker å operere sine nåværende konsesjonsruter i Nord-Troms og Finnmark. Konsesjonen ble gitt med virkning fra 1. april i år og har en varighet på tre år til 2006.

Årsaken er at disse rutene går med et større tap enn de 68 millioner kroner i året som staten betaler selskapet for å fly rutene til Kirkenes, Vadsø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Alta og Vadsø.

(NTB)


Siste saker:
Flere saker: ALT OM LUFTFART

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no