skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Livredd for flere ras

Livredde foreldre nekter nå barna sine å ferdes alene gjennom Leirvikflågan mellom Akkarfjord og Rypefjord etter flere steinras på veistrekninga.

Publisert 19.04.2004 06:40. Oppdatert 19.04.2004 07:58.
Av Eirik Palm

Stein som raser ned kan være dødelige – selv om de er bare en brøkdel av denne. Bildet er tatt 7. april i år.
De blir ikke lenger overrasket om det skjer en alvorlig ulykke på Riksvei 94. Torsdag var det et nytt ras ved Leirvika, og bilister som var på stedet, ble skremt.

Janne Eriksens søster var på stedet like etter at to store steinblokker løsnet og deiset ned på veien. Det skjedde på samme sted hvor en bilist i november i fjor fikk en 12 kilo tung stein inn gjennom bilvinduet.

Hun forteller at søsteren ble livredd, og at hun fikk skader på bilen av steinene. Andre billister hadde det travelt med å komme seg vekk fra rasområdet.

Statens Vegvesen har startet planleggingen av tiltak, men innbyggerne vil ha en fullstendig sikring av veistreninga, sammen med gang- og sykkelsti. Før påske startet foreldrene i Akkarfjord underskriftskampanje. Til nå har over 500 undertegnet, sier Trude Klaussen.

13 barn, mange i skolealder, bor i dag i Akkarfjord, og flere kommer. Nå har det gått så langt at foreldrene formaner barna som skal reise med buss, om å sitte på siden som ikke blir rammet dersom det kommer flere ras.

Bakgrunn: Hammerfest uten vegforbindelse (07.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no