skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Kostbar rassikring

Når rassikringa av innfartsåra til Hammerfest er ferdig i slutten av juli, har arbeidet kostet 5 millioner kroner. Det er langt over det Vegvesenet hadde regnet med.

Publisert 15.07.2004 07:41. Oppdatert 15.07.2004 07:42.
Av Eirik Palm

Slik så det ut på RV94 den 7. april i år. Snart er veien rassikret. (Foto: Eirik Palm)
Distriktsvegsjefen håper på ekstratilskudd slik at det ikke går ut over andre planlagte sikringstiltak i Nord-Troms og Finnmark.

Innfartsåra til Hammerfest var svært rasutsatt. Fagfolk som har utført rassikringen ved Leirvikflågan og Klinkastupet, mener det bare er flaks at det ikke har gått flere ras langs veistrekningen. Når arbeidet er avsluttet ved utgangen av juli, har sikringen kostet fem millioner kroner. Dermed tar Hammerfest mesteparten av trafikksikkerhetspotten for Nord-Troms og Vest-Finnmark i år.

– Flaks

– Det er lenge siden jeg har vært borti så dårlig fjell. Det er mye som er løst, og det er rart det ikke har gått flere ras. Det er bare flaks at det ikke har vært flere ulykker her, sier Cato Nestun, formann i Betongrenovering AS.

I tre måneder har firmaet rensket fjellet over innfartsåra til Hammerfest. De siste årene har det vært flere nestenulykker der steinblokker har ramlet ned på veibanen. I påsken ble Klinkastupet fullstendig blokkert av steinblokker.

– Fra starten var det snakk om spettrensk og litt spyling, men det ble mer omfattende da vi så hvor løst det var.

5 millioner

Ved utgangen av juli skal arbeidet være ferdig, men det har blitt en dyrere sak enn Vegvesenet hadde regnet med, sier distriktsvegsjef i Nord-Troms og Vest-Finnmark, Terje Solvoll.

– Til sammen i år har vi brukt 5 millioner kroner på å rassikre de to stedene. Vi hadde ikke regnet med å bruke så mye, sier han.

– Kan dette gå utover sikring andre steder?

– Vi hadde regnet med å gjøre en del i Leirvikflågan i år, så vi har satt av litt penger til det. Men det er jo gått en betydelig større sum. Vi har meldt det inn som en merkostnad, så vi håper vi får det dekket opp av andre veier. Foreløpig har vi ikke tenkt å begrense noe på andre jobber vi skulle gjort, sier Solvoll.

Ny runde?

Men historien slutter ikke her. Om få år kan det nemlig bli nødvendig med en ny runde i fjellsidene over riksveien.

– Ja. Hvis det er mye is her på vinteren som ligger og sprenger, så tror jeg det, sier Cato Nestun.


Bakgrunn: Hammerfest uten vegforbindelse (07.04.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no