skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Hva skjer med fiskeindustrien?

Det er fortsatt uvisst om filetlinjene ved det tidligere Nils H. Nilsen-anlegget kommer i ny drift
Det er fortsatt uvisst om filetlinjene ved det tidligere Nils H. Nilsen-anlegget kommer i ny drift
Innovasjon Norge vil vurdere fiskeindustrien i Øst-Finnmark som helhet. Det sier konstituert direktør for Innovasjon Norge i Finnmark, Nils Jonny Larsen.

Publisert 21.05.2004 04:09.
Av Odd-Asbjørn Brovold

Onsdag ble det kjent at Innovasjon Norge hadde kjøpt ut den andre store kreditoren, Den norske Bank, etter konkursen ved Nils H. Nilsen-anlegget i Båtsfjord. Innovasjon Norge begrunner kjøpet med at de vil synliggjøre verdiene i fiskeindustrianleggene og hindre at etablere bedrifter blir utkonkurrert.

For et ukjent antall millioner har det statlige investeringsselskapet løst ut hele eller deler av bankens krav i boet. DnB opplyser til NRK at de nå ikke lenger har krav i konkursboet.

Gi bud innen mandag

Larsen sier at overtagelsen ikke skal redusere muligheten for ny drift ved anlegget i Båtsfjord. Når selskapet skal se hele den kriserammede fiskeindustrien under ett, behøver det heller ikke å bety at noen anlegg blir stående uten drift sier han. Salget av Nils H. Nilsen anlegget fortsetter som før. I første omgang er fristen satt til mandag for å komme med bud som inneholde finansieringsplan.

Nilsen frykter kjepper i hjulene

Tidligere eier av industribedriften i Båtsfjord, Hagbart Nilsen, har vært svært frittalende om Innovasjon Norges rolle i fiskeindustrien og hans bedrift. Han mener kjøpet av DnBs krav kan være et forsøk på å hindre at han får kjøpe anlegget igjen. Det blir bastant avvist av Larsen. Vi har ingen skjult agenda, sier han og hevder at alle kjøpere står likt. Innovasjon Norge stiller de tradisjonelle kravene til en kjøper av anlegget i Båtsfjord.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no