skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Nils H. Nilsen solgt!

Nils H. Nilsen-anlegget i Båtsfjord forblir på familiens hender. I dag ble det enighet mellom familien Nilsens nye selskap og Innovsjon Norge om salg, og i august er produksjonen i gang med 50 ansatte

Publisert 07.07.2004 16:15.
Av Helge Lyngmoe

Det har vært mange runder frem og tilbake mellom interessenter og kreditor om hva som skulle skje med det tidligere Nils H. Nilsen. Men i dag kom de frem til en avtale som begge parter kan godta.

Lønnsom næring

Daglig leder for det nye selskapet, Jarle Nilsen, sier til NRK at fiskeindustrien endelig opplever opptur i markedet, og det er nå mulig å tjene penger på filet- og ferskfiskproduksjon. Når fiskeindustrien starter opp i august, tar de sikte på å starte med om lag 50 personer i arbeid. Det er halvparten av arbeidsstokken før konkursen. - Vi vil ikke starte for fullt med det første, men se det an, sier Jarle Nilsen.

Nils H. Nilsen igjen?

Den tidligere eieren Hagbart Nilsen er med på eiersiden, men skal ikke ha noe med selve drifta å gjøre. Fra nå av er det sønnen Jarle som skal styre bedriften. Bedriften har vært en av de viktigste sysselsettingsbedriftene i Båtsfjord. Det var Nils H. Nilsen som starta med fiskemottak like etter krigen. Nå ønsker familien at de skal få bruke det kjente firmanavnet.

Jarle Nilsen ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen for anlegget, men sier at den ikke er så langt unna prisen på 18 millioner kroner som har vært antyda tidligere.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no