skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vil fortsatt narre turister

Turistnæringa i Finnmark lar seg ikke imponere av at Knivskjellodden ligger lengst nord i landet. Turistene skal fortsatt bli fortalt at Nordkapp er Europas utpost.

Publisert 19.07.2004 16:17.
SE OGSÅ:
Av Silvana Elisabeth Granlien og Knut-Sverre Horn

Prosjektmedarbeider Renate Olsen i Nordkapp Reiseliv forsvarer den feilaktige markedsføringen blant annet ved å vise til tradisjonen.

Nordkapp-platået bør ha prestisjen – foran Knivskjellodden, mener reiselivet. (Foto: Knut-Sverre Horn)
– Det har rett og slett med å gjøre at Nordkapp er godkjent som Europas nordligste punkt, og den er allment kjent som det nordligste punktet ute i Europa. Det har kanskje litt med tilgjengelighet også. Det er et godt stykke å gå ut til Knivskjellodden, mens på Nordkapp kan du kjøre helt ut på platået.

– Men det er en faktisk feil?

– Ja, men gjennom mange hundre år før vår tid er Nordkapp blitt antatt å være det nordligste. Og det er allment kjent i dag at det er det nordligste punktet i Europa, sier Olsen.

Hæ? Knivskjellodden???

Det var lørdag NRK tok opp den feilaktige markedsføringen av Nordkapp (se lenken øverst). Flere nettsteder, blant annet Norgesportalen, som lages av Utenriksdepartementet og brukes av de norske ambassadene rundt om i verden, skriver om utsikten fra «Europas nordligste punkt».

Alle ansvarlige web-redaktører er nå på ferie, men rådgiver Kristine Hauer Århus ved seksjon for Norges-profilering og web-sider har ikke hørt om Knivskjellodden.

Prestisjetap

NRK spurte i Nordkapp reiseliv om det ville være mulig å markedsføre Knivskjellodden:

– Da må vi begynne å gå igjennom markedsføringa til alt av turoperatører i hele Europa, og det tror jeg ikke vi skal starte med. Det hadde nok vært mulig, men da ville vi tatt mye av prestisjen fra Nordkapp-platået der oppe, sier Renate Olsen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no