skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Skadeskjøt to menn

Altamann er tiltalt for narkotika, ran, trusler og drapsforsøk på to menn.– Min klient erkjenner de faktiske forholdene i saken, men nekter straffskyld.

Publisert 20.09.2004 16:20.
Av Rolf Jakobsen

Det var for snart to år siden at sju menn forsøkte å ta seg inn i hjemmet til en av Altas kjente kriminelle. 42-åringen skadeskjøt to av inntrengerne alvorlig. Da rettssaken startet i Alta tingrett i dag, erkjente 42-åringen de faktiske forholdene i saken, men nektet noe straffskyld.

–Han handlet i nødverge, sier mannens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik.


MC-miljø

I dag fikk den tiltalte 42-åringen forklare seg i retten. Hans fortelling er en historie om en tildels suksessfull salgsmann med eierandeler i egen bedrift, som kommer ut å kjøre. Mannen er en Harley Davidson-entusiast uten tiknytninger til noen motorsykkel-klubber. Tilværelsen blir en runddans med kokain, amfetamin og alkohol.
Han blir flere ganger overfalt og utsatt for grov vold hvor han blant annet blir blindet på ett øye.
I følge Wiik Sørvik, vil det i rettsaken de neste dagene bli dratt linjer fra MC-miljøene i Alta via Tromsø og videre til det beryktede Hells Angels-miljøet i Norge.

Fryser full av narkotika

I en fryseboks og i et kjøleskap i mannens hjem, fant politiet større parti amfeatmin og kokain, hasj og ecstacy-tabletter. Mannen innrømmer at noe er hans, men til eget bruk. Det meste tilhører ukjente.
Han innrømmet i dag delvis straffskyld for dette forholdet.
Aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel, utelukker ikke at 42-åringen kan bli frikjent fra den alvorlige anklagen om to drapsforsøk.

Tiltalen mot mannen, omfatter i alt hele 11 punkter. En egen tilleggstiltale går på det væpnede ranet av en kiosk med post i Kvalsund i juni i år. På dette punktet har tiltalte sagt seg skyldig.
Alta tingrett har satt av sju dager til denne saken.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no