skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Får støtte hos Kripos

Dramatisk historie i Alta Tingrett i går: Kripos bekrefter tiltaltes forklaring om hva som skjedde før to menn ble skutt og skadet for snart to år siden.

Publisert 21.09.2004 07:28.
Av Jenny Duesund

Mannen som er tiltalt for to drapsforsøk i Alta for to år siden, fortalte ei dramatisk historie under rettsaken i Alta tingrett i går.

Og Kripos bekrefter langt på vei hendelsesforløpet slik tiltalte beskriver det.

To skudd

Rapporten fra Kripos bekrefter at det ble avfyrt to skudd den dramatiske natten i Karl Johnsonsvei i Alta, og at det er sannsynlig at skuddene falt slik tiltalte forklarer. Skuddene traff to av dem som tok seg inn i huset til tiltalte. Kripos mener det er sannsynlig at de brøt seg inn gjennom et vindu i gangen, før de låste opp døra fra innsiden.

Tiltalte forklarte at han følte seg så truet av inntrengerne at han ikke så noen annen utvei enn å skyte. Han mener gjengen som kom til huset den natten kom for å ta ham. Han forklarte også at han ikke skjøt for å drepe, men for å få mennene ut av huset, og for å beskytte sin kjæreste som også var i huset. Ifølge tiltalte hadde gjengen som kom, en svært brutal og truende oppførsel.

– Jeg hadde ikke noe valg. Det var meg eller dem, gjentok han flere ganger.

Ofrene vitner

Men selv om Tore Per Bakken i Kripos forklarte at det tiltalte forklarer stemmer overens med tekniske funn, kan ikke påtalemyndigheten si noe om hvorvidt det ble skutt i selvforsvar eller ikke.

I dag skal blant annet de to mennene som ble skutt forklare seg i retten. Senere i uken kommer også flere andre forhold som mannen er tiltalt for opp for retten.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no