skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vil gi båter til Asia

Kondemnerte fiskebåter bør sendes som nødhjelp fra Norge til Asia, det mener lederen av Norges Fiskarlag. Og Fiskeriministeren sier ja.

Publisert 31.12.2004 07:09. Oppdatert 31.12.2004 12:51.
Av Martin Mortensen og Silja Arvola

- Med litt innsats fra myndighetenes side skulle det ikke dette være noe problem å få sendt båtene til Asia, mener Nilsen.

Skal vrakes

Reidar Nilsen forteller at det i år er kondemnert over 100 fiskebåter i Norge og de fleste er under 10 meter.

- Denne båtstørrelsen burde passe svært godt i områdene som ble rammet av den ødeleggende flodbølgen i Asia og båtene er i god stand.

– Jeg tror at fiskerne også vil se positivt på dette. Det man kunne gjøre var at fiskerne tar vare på de kondemnerte båtene, og på en gitt dato så sendes de sørover til Asia, sier Reidar Nilsen.

–God ide

Nilsen får støtte fra Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen. Han sier han er glad for engasjementet fra fiskarlagslederen og synes ideen er god.

– Dette er absolutt en ide å ta med seg når man nå er i en oppbygginga av landene. Vi har satt et absolutt krav om kondemnering at båtene skal vrakes, men det er klart at dette skal ikke være til hinder for å bruke båtene i Sør-Asia. Dette er godt brukbare båter som vil kunne brukes i katastrofeområdet, sier Ludvigsen.

Må gjøres i stand

Reidar Nilsen har tro på at forslaget blir godt mottatt blant fiskerne som allerede har startet innsamling av penger. Nå er det opp til myndighetene å ta tak i dette. Noe Svein Ludvigsen er helt enig i.

– Det er klart at her må myndighetene bidra for å få dette til. Men jeg ser for meg at hvis vi skal sende båter så må de klargjøres, og da vil jeg utfordre fiskerne og fiskerinæringa i å få oversikt over båtene og hva som trenges, sier Ludvigsen.

Over nyttår vil Reidar Nilsen ta kontakt med Fiskeri- og kystministeren. Han er hjertelig velkommen sier Svein Ludvigsen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no