skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Beklager stenging av fiskejuks-telefonen

Regiondirektør i Fiskeridirektoratet i Troms, Arne Luther, beklager at tipstelefonen for fiskejuks legges ned. Han sier de har mottatt en rekke interessante tips om ulovligheter i fiskerinæringa. Den nye fiskeriministeren, Svein Ludvigsen (H), mener telefonen er en form for angiveri.

Den nye fiskeriministeren, Svein Ludvigsen (H), vil stenge tipstelefonen for fiskejuks. Ludvigsen mener telefonen er en form for angiveri, og det liker han ikke.

Publisert 22.10.2001 10:13. Oppdatert 26.10.2001 15:52.
Leder i Norges Fiskarlag Reidar Nilsen sier de er glad for at Fiskeriminister Svein Ludvigsen fjerner det fiskarlaget kaller angivertelefonen.

I følge avisa Fiskaren er nedleggelsen av tipstelefonen noe av det første Ludvigsen kommer til å sette i verk i jobben som Fiskeriminister.
Ludvigsen sier han ikke har sans for den formen for angiver. Alle virkemidler som er tatt i bruk for å bekjempe fiskefusk skal vurderes på nytt av den nye ministeren. Han kommer også til å se på om muligheten for å gi administrative forføyninger skal opprettholdes.
Ludvigsen sier likevel at ingen må være i tvil om at den nye regjeringa ser alvorlig på problemet med juks i fiskerinæringa.

Det var den forrige fiskeriministeren, Otto Gregussen, som oppretta en telefon der tipsere kan ringe inn og fortelle om juks i næringa. Tipserne kan være anonyme.
Telefonen har ifølge departementet ført til at flere saker er etterforska.

Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no