skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: ASYLMOTTAKET I STORFJORD

Avhør asylsøkere

I morgen starter avhørene av asylsøkerne som bor i Skibotn. Polititjenestemenn fra Oslo kommer til Storfjord, og skal i løpet av fredag og lørdag intervjue 30 av de 70 asylsøkerne.

Oppfordrer til innvandrerforakt

Skibotn turisthotell
Folk i Skibotn oppfordres til å ta avstand fra politikere som er positive til asylmottak. Folkebevegelsen Mot Innvandring har starta en vervekampanje i bygda.

Uvitende om konflikt

Asylsøkerne som skal plasseres på asylmottaket ved Skibotn turisthotell er ikke informert om debatten som har pågått i bygda.

Flytter inn fredag

Fredag kommer de 47 første asylsøkerne til Skibotn. I neste uke kommer det ytterligere 23 asylsøkere fra Løren transittleir i Oslo.

-Stemples som rasister

Sigmund Seppola fra Skibotn Folkeliste mener lensmannen i Lyngen stempler lokalpolitikerne og bygdefolket i Skibotn som rasister.

-Rasisme i Storfjord

UDIs regionleder Bjørn Fridfeldt mener folk i Skibotn viser rasistiske holdninger når de går så sterkt ut mot etableringa av et asylmottak. Det kom fram i NRK Nordaførr i radio i formiddag.

Pengekrav kan stoppe asylmottak

Skibotn turisthotell må innen nyttår betale 600.000 kroner til Storfjord kommune. Kommer ikke pengene, kan det bety at det ikke blir noe av planene om et asylmottak ved hotellet.

Storfjord får hjelp

Norsk organisasjon for asylsøkere reiser til Storfjord 19. desember for å hjelpe kommunen i å håndtere asylmottaksaka. Det sier generalsekretær i NOAS, Morten Tjessem.

Asylmottak behandles på nytt?

Varaordføreren i Storfjord vurderer å ta opp asylmottakssaken på nytt. Etter at Utlendingsdirektoratet har sagt at kommunen ikke kan unndra seg denne oppgaven, kan saken på nytt bli tatt opp i kommunestyret.

Storfjord kan ikke nekte

Storfjord kommune kan ikke nekte å gi lovpålage tilbud til de 120 asylsøkerne som flytter inn i et mottak i Skibotn om en uke. Det sier regionleder i UDI, Bjørn Fridfeldt. Han reagerer på at kommunen mener den ikke har fått nok penger til å ta seg av asylsøkerne. Kommunen får 500 000 kroner fra staten til disse oppgavene.

FLERE SAKER
Ubegrunnet frykt (05.12.2001)
Protest mot asylmottak (04.12.2001)

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no