skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Utvik-høring i Stortinget

Utvik Senior-tragedien kan ende med en høring i Stortinget. Flere politikere vurderer det som et verktøy for å finne nødvendige svar etter det gåtefylte forliset utenfor Senja i 1978.

Publisert 16.09.2002 17:38. Oppdatert 16.09.2002 17:41.
- Alt må på bordet. Om det bør skje gjennom en høring i Stortinget får tida vise, etter at granskingskommisjonen har sagt sitt. Men jeg er ikke fremmed for det, sier Aps stortingsrepresentant Bendiks Harald Arnesen fra Troms.
Vrakrester etter Utvik Senior.


Ikke rent mel i posen

RVs fylkesleder i Troms, Frode Bygdnes, går enda lenger. Han mener det er opplagt at den forrige granskingskommisjonen må granskes, og mener det vil være riktig å la forliset bli gjenstand for en offentlig høring i Stortinget.

- Gjennom en høring kan vi konfrontere både Justisdepartementet og Forsvarsdepartementet med det som har skjedd. Spesielt Justisdepartementet har en rolle som er interessant å belyse, sier Bygdnes.

Dermed får frilansjournalist Georg Blichfelt, som har jobbet med «Utvik Senior»-forliset i flere år, støtte for sitt krav om en slik høring.

- For hvorfor oppnevnte man den forrige granskingskommisjonen bare én uke etter at forliset hadde skjedd. Enten var man veldig lydhør overfor folkekravet - noe jeg ikke mistenker departementet for å være - eller så hadde man rett og slett ikke rent mel i posen, sier Bygdnes.

Han mener Justisdepartementet allerede på det tidspunktet, rett etter forliset, kan ha hatt kunnskap om en kollisjon med et militært fartøy, og at det derfor ble nedsatt en granskingskommisjon nokså umiddelbart.

(NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no