skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Politisk svekket

Tromsøordføreren er politisk svekket etter nok en episode med pengerot. Det kan skape problemer i nominsasjonsprosessen, sier lederen i Tromsø AP.

Publisert 17.10.2002 12:31. Oppdatert 24.10.2002 14:43.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
De nye avsløringene om pengerot i kommuneledelsen, skaper problemer for nominasjonsprosessen i Tromsø Arbeiderparti. Det er helt klart etter avsløringene om ordførerens platekjøp.

Lederen i kommunepartiet, Magnar Nilsen, er lite glad for det som har skjedd. At opposisjonen ville få blod på tann etter de siste avsløringene kan vel neppe undre noen.

I Arbeiderpartiet er man lite glad for det som har skjedd. Ikke minst fordi man der i gården er i full gang med forberedelsene til neste års kommunevalg. Og førsteplassen på valglista har nok Herman Kristoffersen hatt opsjon på. Til nå. Leder i kommunepartiet, Magnar Nilsen er lite glad for de siste avsløringene, med tanke på nominasjonsprosessen som er i gang.

Krass kritikk fra SV

Også Tromsø SV`s Rolf Ketil reagerer kraftig på det som har skjedd.

-En ordfører er avhengig av stor tillit og autoritet, og etter disse to rapportene er tilliten til ordføreren i ferd med å falle bort. Når man ser disse to sakene i sammenheng, er jeg redd ordføreren nå begynner å få et frynsete forhold til det å ha stor autoritet og tillit, sier Bjørn.

Begge rapportene fra kontrollutvalget i Tromsø skal behandles av kommunestyret.

-Fram til det vil vi i SV se nærmere på saken og vurdere hvilke politiske konsekvenser dette vil få for vårt samarbeid med arbeiderpartiet og ordføreren. Men det er klart at hvis Herman Kristoffersen havner på toppen av AP`s nominasjonsliste i Tromsø, så vil det vanskeliggjøre forholdene partiene i mellom, sier Bjørn.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no