skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Bispedømmerådet splittet

Minst tre av de åtte medlemmene sier i dag nei til å følge biskopens råd om å la Urianstad bli, mens fire sier ja. Og dermed kan saken bli avgjort av formannens dobbeltstemme. Det viser ei rundspørring NRK Troms har gjort til bispedømmerådets medlemmer.

Publisert 04.02.2003 08:17. Oppdatert 04.02.2003 12:09.
Av Arnt Ryvold

Ole D. Mjøs
Det kan altså bli formannens dobbeltsteme, og i så fall professor Ole Danbolt Mjøs som sikrer flertall for at Anniken Urianstad kan fortsette som lesbisk prest i den norske kirke.

Slik vil de stemme

NRK Troms har ringt medlemmene, og bare en av dem ønsker ikke å si hva han skal stemme.
Disse vil stemme ja: Professor Ole D. Mjøs fra Tromsdalen, lærer Astrid Østrem fra Brøstabotn, kirkeverge Ivar Bjørkås fra Sørreisa og biskop Per Oskar Kjølaas.
Disse tre medlemmene sier til NRK Troms at de vil stemme mot biskopens tilrådning: førstesekretær Alex Norbakken fra Tennevoll, adjunkt Rita Opdal Johnsen fra Harstad og Hans Nic. Nilsen fra Oteren.
Hvis også den siste, sogneprest Trond Gran i Kirkenes, sier nei, blir det like mange ja som nei-stemmer. I så fall må saka avgjøres av formannens dobbeltstemme. Og formann er professor Ole Danbolt Mjøs.

Nå må også vi understreke det som enkelte av medlemmene sier, at de vil studere biskopens vurdering nøye, og utelukker ikke at de kan skifte syn fram mot møtet 25. februar. Formann Mjøs har vi ikke snakket med etter vår rundspørring, men hans dobbeltstemme vil nok sikre et flertall for Urianstad, hvis vi skal bygge på hans klare utsagn til NRK Troms igår. Der legger han vekt på kirkens arbeidsgiveransvar og at Urianstad har skjøttet sin stilling på en utmerket måte. Men han sier saka er vanskelig, og at det er viktig å ha respekt for de ulike syn i saken.



Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no