skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Lesbisk prest beholder jobben

Bispedømmerådet i Nord-Hålogaland bestemte onsdag at de vil beholde Anniken Urianstad som prest i Målselv i Troms.

Publisert 26.02.2003 19:34. Oppdatert 26.02.2003 23:24.
Av Pål Hansen og Torgeir Skeie

Konflikten skyldes at Urianstad nylig inngikk partnerskap med en annen kvinne. Biskop Per Oskar Kjølaas har tidligere sagt at han mener Urianstad må få beholde sin kapellanstilling i Målselv. Han fikk onsdag støtte fra flertallet i bispedømmerådet.

Leder i bispedømmerådet, Ole D. Mjøs.
- Urianstad har vært prest i tretten år og har utført jobben på en tilfredsstillende måte. Derfor fant flertallet i bispedømmerådet det vanskelig å reise sak om avskjed for henne, sier leder i rådet, Ole Danbolt Mjøs.

Splittet

Bispedømmerådet var splittet i avgjørelsen. Fem ville beholde henne mens tre stemte for avskjedigelse fordi de mener partnerskap strider mot guds ord.

Den siste tiden har flere prester og medlemmer av menighetsråd i bispedømmet bedt om at Urianstad sies opp fra sin stilling. Mjøs tror at dette vedtaket kan føre til ytterligere strid.

- Det er klart at dette vil skape strid. Men jeg håper at vi kan føre denne samtalen i en god kristelig ånd. Vi må fortsatt jobbe med slike vanskelige spørsmål sammen med de andre i bispedømmet, sier Mjøs.

Slipper

Mjøs sier til NRK at alle medlemmene i rådet er enige om at personer som ikke ønsker å få utført kirkelige tjenester av Urianstad skal slippe. Det betyr at de skal tilbys tjenester av andre prester.

- Det gjør at mindretallet ikke vil anke avgjørelsen inn for departementet og saken er avgjort en gang for all, sier Mjøs.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no